OŠTRA DEBATA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ivica Puljć uzvraća zagrebačkom profesoru Havelu –„Ako imate imalo moralne snage…“

Zasmetali su mu izvještaji dugogodišnjeg dopisnika Al Jazeere iz Washingtona Ivice Puljića, koji se sinoć javio u program Nove TV.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2024  07. Mar. 2024

  • 7

Burna debata preselila se na  društvene mreže. Zagrebačkom profesoru Borisu Havelu zasmetali su izvještaji dugogodišnjeg dopisnika Al Jazeere iz Washingtona Ivice Puljića, koji se sinoć javio u program Nove TV.

-Za Novu TV iz SAD-a javlja se Al Jazeerin novinar Ivica Puljić, komentira predsjedničke izbore i pjeni protiv Trumpa. Na Dnevniku HRT-a komentar sličan CNN-ovu. Pa što je hrvatskim medijskim kućama? Koji je smisao takve pristranosti o temi o kojoj se Hrvate uopće ne pita? Što misle, koliko ćemo im vjerovati kad budu komentirali hrvatske izbore?, poručio je zagrebački profesor Boris Havel.

Zagrebački profesor nije dugo čekao na odgovor.

-Gospodine Havel, ako imate imalo moralne snage pročitajte dokument Project 2025 u kojem Trumpisti pojašnjavaju što planiraju učiniti s Amerikom kada dođu na vlast. Planiraju uvesti diktaturu. Ja ću i dalje "pjeniti" na fašističke, rasističke, putinovske Trumpove poruke, a vi?, odgovorio mu je Puljić, te dodao:

-Ovo su Trumpovi ljudi koje poržava zagrebački profesor Boris Havel zato što podržava Donalda Trumpa. I onda Havel kaže da ja "pjenim" protiv Trumpa. Bio sam ovdje tako da znam što govorim, poručio je Puljić.

Podsjetimo, Boris Havel, hrvatski politolog i profesor na državnom fakultetu političkih znanosti u Zagrebu već godinama povlači nesuvisle paralele između Bosne i Hercegovine i Palestine.

U svojoj objavi na društvenoj mreži X (bivši Twitter) Havel je svojevremeno objavio snimak paljenja izralske kuće uz komentar kako "to Hrvatima iz BiH" nije nepoznat prizor. 

"Džihadistička zvijer ubila psa i spalila kuću, i tko zna što još. Hrvatima iz Bosne i Hercegovine (Grabovica, Uzdol, Vareš, Križančevo Selo, Buhine Kuće...) nije nepoznat prizor", stoji u objavi Havela.

Ovakvi istupi nisu novost za zagrebačkog profesora Havela, inače rođenog Sarajliju. U nekoliko navrata je za hrvatske medije, ali i one u Bosni i Hercegovini iznosio tvrdnju kako su "Hrvati iz BiH prvi u Europi razumjeli što se događa u izraelsko-palestinskom sukobu"

U intervjuu za RTV Herceg-Bosne prije četiri mjeseca to obrazlaže tezom da se na oba područja "dotiču civilizacije".

"Hrvati u Herceg-Bosni dijele mnoge zajedničke vrijednosti s Izraelcima i u tom kontekstu postoji međusobno prepoznavanje", govorio je tada Havel.

Ističe kako ta poveznica postoji također jer su "se jedino u Palestini i BiH Šiiti i Suniti ujedinili kako bi vodili džihad".

Prema njegovom mišljenju u BiH i dalje djeluje "terorističko Muslimansko bratstvo s kojim je u nekim kontaktima bio i Alija Izetbegović".

"Ta organizacija je i dalje prisutna u BiH ona ne djeluje samo kao teroristička organizacija ona djeluje kao čimbenik na svim planovima", govorio je Havel prije par godina za Radio Herceg-Bosne.

Pored ovih stavova, Havel zastupa i neke teze koje graniče s teorijama zavjere, poput one da je izbjeglička kriza u Evropi izazvana s ciljem da se širi "džihad" u Evropi. Pored ovoga tu je i bizarna teza kako Iran želi da izazove nuklearni rat kako bi na svijet doveo "Mehdija".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...