PONOŠ O BUDUĆOJ PREDSJEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE: "Vučićevo oduševljenje Anom Brnabić opravdano, ona je njegov najbolji učenik kao što je on bio Šešeljev“

Na pitanje da li očekuje da će beogradski izbori biti raspisani za 28. april, lider stranke Srbija centar kaže da će „biti raspisani u vreme kada opoziciji i građanima ne odgovara“.

  • Regija

  • 07. Mar. 2024  07. Mar. 2024

  • 1

Lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je za N1 da je prijedlog da Ana Brnabić bude predsjednica Skupštine Srbije očekivan, jer ona, kako je rekao, ima sve kvalifikacije koje se od nje očekuju. „Očekivano je rešenje, dostojno njenog prethodnika Orlića, na način na koji je on upražnjavao tu dužnost“, rekao je.

Ana Brnabić je moje najpozitivnije iznenađenje, najviše je napredovala, tako se snažno i hrabro borila“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u srijedu nakon sjednice Predsjedništva SNS.

Izbor Brnabić pokazuje kakav je pristup Vučićev, odnosno njegovo razumijevanje čemu parlament služi.

„Brnabić je dostojna njenog prethodnika Orlića, na način na koji je on upražnjavao tu dužnost. Brnabić je jedna od talentovanijih i Vučićevo oduševljenje njome je sasvim opravdano, ona je njegov najbolji učenik, kao što je on bio Šešeljev“, kazao je Ponoš.

„To je Vučićev doživljaj čemu skupština služi, gde se opozicija ponižava, gde se sprečava suštinski diskusija o najvažnijim stvarima. Svaki put kad je opozicija tražila da se razgovara o Kosovu i da Vučić podnese izveštaj o tome, pa da skupština da mišljenje, on je podnosio izveštaj sa službenog puta, šta je jeo, s kim se rukovao…“.

Kako je kazao, za takvo funkcionisanje skupštine, Brnabić je odlično rješenje.

„Ona ima sve kvalifikacije za ono što se od nje traži, osim što mora malo da usavrši srpski jezik i pretpostavljam da ima vremena da se pozabavi time“, rekao je.

O tome ima li velika očekivanja od rada u skupštini, Ponoš kaže da ima.

„Imam realna očekivanja od Brnabić, a što se tiče opozicije, to će biti vrlo ozbiljan pristup, svih članica koalicije Srbije protiv nasilja, kao i koalicije NADA. Skupština neće biti mesto kroz koje stvari samo prolaze, imaće šta da se čuje“, rekao je Ponoš.

Na pitanje da li očekuje da će beogradski izbori biti raspisani za 28. april, lider stranke Srbija centar kaže da će „biti raspisani u vreme kada opoziciji i građanima ne odgovara“.

„Svima onima koji odbijaju mogućnost da vlast u gradu bude formirana na osnovu izborne krađe. Ako budu raspisani za 28. april, to bi svakako bila već izborna krađa, jer se ništa ne može promeniti do tada“, izjavio je.

A kada opoziciji odgovaraju izbori?

„Datum ne bi trebalo da bude fiksiran, već da bude onda kad uslovi postanu normalni i prihvatljivi. To može da bude i u okviru zakonskog roka za održavanje beogradskih izbora ako postoji volja vlasti. Ja tu volju ne vidim, a ako ne bude volje, onda je i pominjanje 1. ili 2. juna problematično“, naglasio je Ponoš.

Dodao je i da bi želio da opozicija izađe na jednoj listi.

„Pre godinu dana sam predlagao taj format. Ja to podržavam, nije moglo da se ostvari na prošlim izborima. Ali, u situaciji kada vlast formira široki pokret, mislim da bi opozicija mogla da odgovori nečim takvim, i da uđu ne samo parlamentarne stranke, već i ostali, pojedinci, ugledne ličnosti, ProGlas“, rekao je

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...