SANEL KAJAN OTVORENO PORUČIO: "Stavljam se na raspolaganje Islamskoj zajednici i puna podrška mostarskom muftijstvu"

"Puna podrška Muftijstvu mostarskom!"

  • Politika

  • 09. Mar. 2024  

  • 0

Nakon što je Muftijstvo mostarsko Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najavilo i tužbe protiv Gradske uprave Mostara i gradonačelnika Marija Kordića (HDZ BiH), federalni zastupnik Sanel Kajan iz Demokratske fronte objavio je da će rado pomoći i kao nekadašnji novinar, a i kao zastupnik, u tome.

"Puna podrška Muftijstvu mostarskom!

Kada je riječ o apelaciji Ustavnom Sudu Bosne i Hercegovine i tužbi Sudu u Strazburu, javno se stavljam na raspolaganje.

I kao neko ko ima bogatu arhivu medijskih izvještaja iz tog perioda, kao stanovnik Mostara, ali i kao zastupnik u najvišem zakonodavnom tijelu Federacije Bosne i Hercegovine", saopćio je Kajan.

Muftijstvo mostarsko danas je odgovorilo na skandalozno saopćenje iz Mostara.

"Zar nisu provokacije i vrijeđanje zdravog razuma odnos gradske administracije u zadnje dvije decenije prema Islamskoj zajednici, kao i gradonačelnikove izjave i saopćenja koja pripisuje Gradu Mostaru? Sve i da nije riječ o vakufskom prostoru, kojeg je uvakufio jedan od poznatih mostarskih dobrotvora Ahmed-aga Lakišić, u duhu evropskih vrijednosti, za koje se deklarativno zalažu, gradske vlasti bi morale uvažiti multietničku strukturu stanovništva Mostara, a ni u kom slučaju ne praviti jednonacionalni ekskluzivni prostor u strogom centru Mostara, pri tom vršeći očitu diskriminaciju, koju ćemo biti primorani dokazivati i pred najvišim domaćim sudskim i međunarodnim instancama", stoji se u saopćenju Muftijstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...