U FIATU SE PREDOMISLILI, TVRDNJA BILA NA REVIZIJI: Više računaju na hibridni nego električni model 600

Fiatov potez da predstavi hibrid 600 znači da se njegova strategija elektrifikacije prilagodila, ali je marka rekla da i dalje nije "ništa manje predana".

  • Auto

  • 10. Mar. 2024  10. Mar. 2024

  • 0

Tvrdnja Fiata kako će na nekim tržištima lansirati samo električnu verziju svog novog modela 600 se - po svemu sudeći - polako revidira. Naime, italijanska će marka gotovo svugdje ipak ponuditi i hibridnu verziju modela 600, i to s vrlo dobrim razlogom: bit će oko 9 hiiljada eura jeftinija od električne.

Naprimjer, u Velikoj Britaniji s cijenom od £23.965 novi 600 Hybrid jeftiniji je od EV-a za više od £9000. Prethodno je Fiat izjavio da će ponuditi samo 600e u Velikoj Britaniji, ali je u međuvremenu odustao od te odluke, prenosi Index.hr.

Hibridni 600 pokreće Puretech 1.2-litreni trocilindrični turbo benzinski motor preko šestostupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

Opremljen je blagim hibridnim sustavom od 48 V koji se sastoji od elektromotora od 29 KS i baterije od 1 kWh za povećanje uštede goriva. Ovaj pogon potječe iz Fiatove matične tvrtke Stellantis i dijeli se s Jeep Avengerom i Peugeotom 3008.

Bit će ponuđene dvije specifikacije, s početnim automobilima jednostavno označenim kao Hybrid, a višima s oznakom La Prima. 

Sve ovo znači da je svaki model koji se nalazi na Stellantisovoj CMP platformi - Avenger, Citroën C4, DS 3, Peugeot 208, Peugeot 2008, Opel Corsa i Opel Mokka - sada dostupan s izborom hibridnog ili električnog pogona.

Fiatov potez da predstavi hibrid 600 znači da se njegova strategija elektrifikacije prilagodila, ali je marka rekla da i dalje nije "ništa manje predana".

To također znači da je cijeli asortiman Fiatovih modela - Fiat 500, Fiat Panda i Fiat Tipo - dostupan s elektrificiranim pogonskim sklopom.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...