DVORANA BILA PUNA: Željko Bebek koncertom u Splitu obilježio 50 godina karijere

Dvorana Gripe je bila puna te su sve ulaznice bile rasprodane. Prije koncerta je ispred dvorane nastao poveći red, a Bebeka je na koncertu sin Zvonimir pratio na gitari. U publici je bila i njegova supruga Ružica koja se fotografisala s fanovima, prenosi Index.

  • Kultura

  • 16. Mar. 2024  16. Mar. 2024

  • 0

Željko Bebek održao je koncert u Splitu povodom 50 godina karijere. Dvorana Gripe je bila puna te su sve ulaznice bile rasprodane. Prije koncerta je ispred dvorane nastao poveći red, a Bebeka je na koncertu sin Zvonimir pratio na gitari. U publici je bila i njegova supruga Ružica koja se fotografisala s fanovima, prenosi Index.

Bebek je karijeru započeo u bendu Kodeksi, jednom od najpoznatijih sarajevskih sastava tokom 1960-ih i 1970-ih, da bi se zatim pridružio Bijelom Dugmetu. S njima ostaje deset godina, kao prvi pjevač benda, i u tom razdoblju snima neke od najuspješnijih albuma. Brojni muzički kritičari to su razdoblje djelovanja grupe proglasili i najznačajnijim.

Nakon Dugmeta Bebek je nastavio karijeru kao solo pjevač i izdao više od deset studijskih albuma i brojne singlove. Često sarađuje i s drugim pjevačima i bendovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...