STRUČNJAK ZA KRALJEVSKU PORODICU O VIDEU KATE MDIDLETON: "S razlogom sjedi sama na klupi, a iza nje su narcisi"

Perković kaže da se princeza Kate trenutno nalazi u Adelaide Cottageu, gdje zajedno boravi sa svojom obitelji, a u blizini se nalazi i privatna škola koju pohađaju njena djeca.

  • Društvo

  • 25. Mar. 2024  

  • 1

Stručnjak za protokol i britansku kraljevsku obitelj Zdeslav Perković gostovao je u Newsnightu kod Ilije Radića gdje se osvrnuo na posljednje informacije o princezi Kate Middleton koja je objavila da kreće na preventivnu kemoterapiju.

Perković kaže da se princeza Kate trenutno nalazi u Adelaide Cottageu, gdje zajedno boravi sa svojom obitelji, a u blizini se nalazi i privatna škola koju pohađaju njena djeca.

“Nakon ove emotivne, dramatične, iskrene, prožete jednim dubokim osjećajima, njene izajve, ona tamo prikuplja snagu prizdravlja i želi pobjediti tu zloćudnu bolest i želi se vratiti funkcionalnom dijelu obitlelji. Ono što se zove royal engagement – znači ponovno preuzeti sve ono što se od nje, kao princeze od Walesa i vojvotkinje od Cambridgea, očekuje.”

Perković se osvrnuo na skandal u Londonskoj klinici, u kojoj je princeza Kate bila operirana, kada je osoblje bolnice pokušalo doći do princezinih medicinskih podataka.

“Nastao je čitav niz spekulacija oko privatne bolnice The London Clinic koja se uvijek dičila i jednom tajnovitošću i garantirala je privatnost svojih brojnih poznatih pacijenata i njihovih dokumenata. Vodi se istraga, ali oštrina i dubina te istrage govori o tome da ta klinika ne želi svoju reputaciju dovesti u pitanje.”

Perković je analizirao video u kojem je princeza objavila da ima rak.

“Sjedi sama na klupi jer se sama nosi s tim, jer sama želi pobijediti tu bolest, narcisi su iza – simbolizira se borba protiv raka.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...