BRUNO AKRAPOVIĆ UOČI SUTRAŠNJE UTAKMICE: "Mislim da ćemo pokazati naše pravo lice" (VIDEO)

Danas je u prostorijama stadiona Grbavica održana press konferencija povodom utakmice 24. kola Wwin lige BiH između Željezničara i Veleža.

  • Sport

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Tim povodom danas se prisutnim medijima obratio trener Plavih Bruno Akrapović koji je istakao šta očekuje od sutrašnje utakmice.

"Očekuje nas interesantna utakmica protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi i izvadili se iz te krize pobjedom. Ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme, ali to je ekipa koja zna šta radi, tako da nas čeka teška utakmica. Taktički igraju ofanzivan fudbal tako da i mi treba da pariramo ofanzivom i nadam se da ćemo biti uspješni iako imamo dosta problema što se tiče aspekata kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema utakmici i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice."

Akrapović se potom osvrnuo na velike probleme sa igračkim kadrom.

"Ako gledamo utakmicu sa Sarajevom, pet igrača sa te utakmice neće moći igrati protiv Veleža. To je problem i za jače ekipe kad izostaju jedan ili dva igrača, a kod nas su petorica. Tako da nije laka situacija, nezavidna je, ali rekao sam igračima ‘da meni niko ne fali. Ako vama neko fali onda se otkazujete od zadatka, od upornosti da se nađete u prvih 11‘. Ekipa je odgovorila pozitivno, radili smo vrlo dobro ove sedmice i mislim da ćemo naći adekvatnu zamjenu za one koji fale. Ima tu nade za jednog ili dvojicu da upadnu možda na klupu, ali moramo biti zadovoljni, bit ćemo zadovoljni i pokazat ćemo pravo lice."

Trener Željezničara je govorio i o utakmici sa Zrinjskom u prošlom kolu u kojoj su Plavi uprkos dobroj igri poraženi 2:0.

"Utakmica sa Zrinjskom pokazala je da smo taktički dobro posloženi, da kad smo kompletni funkcionišemo dobro i zatvaramo protivnika. Izrazito malo šansi smo dozvolili, nismo dozvolili šuteve i kontrolisali smo utakmicu na naš način te imali izgledne prilike da zabijemo gol. Cocalić je imao priliku glavom, a Haračić iz neposredne blizine što mislim da bi trebalo biti dovoljno za jakog protivnika na strani, uz to da im ne dopustimo puno. Mislim da smo mogli doći do tri boda, ali sudbina je takva bila da smo kažnjeni fantastičnim pogotkom glavom fudbalera Zrinjskog sa gotovo 16 metara te nesretno izgubili bodove. Ima drugih faktora o kojima ne želim govoriti, ali mislim da ekipa diše, da ima energiju, da upija ono što želimo i da su složni sa tim da je put kojim idemo pravi put", kazao je Akrapović. 

Akrapović vjeruje da će njegova ekipa dobro odgovoriti na pritisak.

"Utakmica je bitna je i nama i njima, s tim da mi imamo publiku na svojoj strani i pokazali smo uvijek dobro lice pred našom publikom te nema nikakvog razloga da to ne napravimo i sutra. Nosit će nas publika, dužni smo da odgovorimo na pravi način, to uvijek zahtijevam od svojih momaka i oni su saglasni sa tim da je to taj put. Što se tiče pritiska, u životu čak i kad odeš u šetnju imaš neki pritisak, da ne upadneš u neku rupu, da se ne povrijediš, da se ne umoriš, a pritisak u fudbalskom smislu, to splasne nakon uvodne dvije minute. Mislim da će se igrači opustiti nakon pritiska i pokazati da imaju dosta kvaliteta", zaključio je Akrapović. 

Utakmica Željezničar - Velež igra se sutra (petak) na stadionu Grbavica sa početkom od 20:00h. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...