Vijesti
PRVO OBRAĆANJE SAMIRA AVDIĆA: "Naše Sarajevo mora ostati grad s dušom, ali i grad koji se razvija uz plan"
Prije 21 min0
Odličan uz meso s roštilja, paše uz grillano povrće, ukusan i uz tjesteninu ili rižu - soubise je jedan od onih umaka koje je uvijek dobro imati u vidu kada vam treba brzinski dodatak jelima.
Gastro
28. Mar. 2024 28. Mar. 2024
0
Francuski klasik koji se temelji na bešamelu jednostavan je umak koji finu aromu duguje luku.
Tradicionalisti će za soubise umiješati u bešamel pire od dinstanog luka, ali, postoji i jednostavnija varijanta miksanjem luka, putera i pavlake u kremasti umak koji možete preliti i preko piletine pečene u tavi, krompira iz rerne ili drugih varijacija na temu.
Bacimo se na posao.
Sastojci:
2 luka srednje veličine
3 kašike putera
1,5 kašike masnije pavlake
soli prema ukusu
Priprema:
1. Rastopite puter u tavi na laganoj vatri pa dodajte luk narezan na tanke ploške.
2. Pržite dok se tekućina ne reducira, ali pripazite da luk ne posmeđi. Može malo potamnjeti, ali dobro je da ostane svjetao.
3. Dodajte pavlaku, posolite i izmiksajte u kremastu smjesu, kako bi umak bio gladak, procijedite i poslužite uz meso ili povrće.
Prijatno!:)
Vijesti
PRVO OBRAĆANJE SAMIRA AVDIĆA: "Naše Sarajevo mora ostati grad s dušom, ali i grad koji se razvija uz plan"
Prije 21 min0
Društvo
PREDUZEĆA U RS-u RADNICI MASOVNO TUŽILI: Jedno prednjači, tužbe teške milione KM
Prije 31 min0
Vijesti
EKO AKCIJA UPOZORAVA: Još jedno jezero u BiH devastirano divljom vožnjom
Prije 34 min0
Vijesti
REVIZIJA U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Nezakonita zapošljavanja, netransparentna potrošnja i ignorisanje preporuka
Prije 44 min0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
15. Jul. 20250
Gastro
POTROŠAČI SU REKLI SVOJE: Milka proglašena najprecjenjenijom čokoladom na svijetu
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.