SNIMAK KOJI BUDI NOSTALGIJU: Kako smo nekada davno ljetovali i kako nam je malo trebalo za odmor

Snimak je, prema informacijama, nastao u Baškom Polju 1969. godine.

  • Šareni svijet

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Na Facebook stranici "Restauracije starih fotografija i videa" objavljen je zanimljiv snimak koji prikazuje kako se nekad ljetovalo u bivšoj Jugoslaviji.

Na ovoj stranici inače se mogu naći restaurirani snimci iz perioda bivše Jugoslaviji koji bude emocije kod onih koji se još uvijek sjećaju tog perioda, pa je tako i ispod ovog videa stotine ljudi u komentarima pisalo o svojim uspomenama sa ljetovanja, a prepoznali su i da je snimak nastao 1969. godine u Baškom Polju u Hrvatskoj.

"Restaurisali smo video snimljen negdje na Jadranu 1969. godine 8 mm kamerom. Ako neko prepozna mjesto na kojem je ovaj video snimljen nek ostavi komentar. Nekad je bila dovoljna i kamp-kućica za bezbrižno ljetovanje. Pranje kose na plaži, spremanje ručka i mali prostor kampera nije teško padalo u vrijeme kada je sve bilo normalno", navodi se u opisu snimka.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...