Vijesti
NEVJEROVATAN POTEZ VISOKOG PREDSTAVNIKA: Schmidt upozorio Berlin da ne usvaja rezoluciju o Srebrenici
Prije 23 min0
Ukusna i zasitna.
Gastro
01. Apr. 2024 01. Apr. 2024
0
Sastojci:
1 kg telećeg mesa
peršunov list
paradajz
1 cijela paprika
1 glavica crvenog luka
so
biber
1 kašika brašna
crvena mljevena paprika po želji
2 žumanca
1 šoljica kiselog mlijeka
Priprema:
1. Sitno isjeckati crveni luk.
2. U dublji lonac dodati malo ulja i izdinstati isjeckani luk.
3. Oprati teletinu pod mlazom vode, isijeći na manje komade i staviti u lonac kratko da se dinsta sa lukom.
4. Zatim dodati dvije litre vode da se kuha, prenosi bosanska-kuhinja.blogspot.com.
5. U lonac također staviti isjeckani peršunov list, paradajz i isječenu papriku.
6. Dok se teletina kuha treba pripremiti zapršku: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati jednu kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šoljicu vode da se brašno ne zgrudva.
7. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.
8. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu kako bi izdvojili sve komadiće mesa
9. U posebnu posudu villjuškom razmutiti dva žumanca, dodati 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati.
10. U ovu smjesu polako sipati procijeđenu čorbu uz stalno mješanje kutlačom, možete dodati malo sirćeta po želji i poslužiti s mesom.
Prijatno!:)
Vijesti
NEVJEROVATAN POTEZ VISOKOG PREDSTAVNIKA: Schmidt upozorio Berlin da ne usvaja rezoluciju o Srebrenici
Prije 23 min0
Regija
CRNA GORA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI: "Bio je to trenutak kada je svijet prepoznao za šta su ljudi tvrdog kova sa ljutog crnogorskog krša vojevali vjekovima"
Prije 25 min0
Vijesti
"ZLOČINCI SU SE PROBUDILI": Majke Srebrenice i dalje neumorno obilaze stratišta svoje djece i sugrađana
Prije 42 min0
Auto
NAJVEĆA PRIVATNA ZBIRKA CITROENA OD 125 OČUVANIH VOZILA: Tokom četrdeset godina...
Prije 56 min0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
OVA ČORBA, I TO HLADNA, IDEALNA JE ZA DANE KADA SE PREZNOJIMO I OD SAME POMISLI NA ŠPORET: Brzo ćete je napraviti
10. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.