Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Ukusna i zasitna.
Gastro
01. Apr. 2024 01. Apr. 2024
0
Sastojci:
1 kg telećeg mesa
peršunov list
paradajz
1 cijela paprika
1 glavica crvenog luka
so
biber
1 kašika brašna
crvena mljevena paprika po želji
2 žumanca
1 šoljica kiselog mlijeka
Priprema:
1. Sitno isjeckati crveni luk.
2. U dublji lonac dodati malo ulja i izdinstati isjeckani luk.
3. Oprati teletinu pod mlazom vode, isijeći na manje komade i staviti u lonac kratko da se dinsta sa lukom.
4. Zatim dodati dvije litre vode da se kuha, prenosi bosanska-kuhinja.blogspot.com.
5. U lonac također staviti isjeckani peršunov list, paradajz i isječenu papriku.
6. Dok se teletina kuha treba pripremiti zapršku: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati jednu kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šoljicu vode da se brašno ne zgrudva.
7. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.
8. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu kako bi izdvojili sve komadiće mesa
9. U posebnu posudu villjuškom razmutiti dva žumanca, dodati 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati.
10. U ovu smjesu polako sipati procijeđenu čorbu uz stalno mješanje kutlačom, možete dodati malo sirćeta po želji i poslužiti s mesom.
Prijatno!:)
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 5h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 5h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 5h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 16h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.