BRANISLAV BORENOVIĆ O "BICI" ZA BANJALUKU: "Što je teže, možda je slađe"

Kada je riječ o Stanivukoviću, Borenović nije štedio sa pohvalama na njegov račun.

  • Politika

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

Nakon višesatne sjednice, jučer je Predsjedništvo PDP-a dalo podršku Drašku Stanivukoviću za ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke. Odluka je pala uprkos višemjesečnoj buri negodovanja unutar ove partije, ali i opozicije. O ovome i drugim aktuelnim temama za N1 je govorio Branislav Borenović, predsjednik ove stranke i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kada je riječ o Stanivukoviću, Borenović nije štedio sa pohvalama na njegov račun.

“Ipak se radi o jednom od najagilnijih, najaktivnijih, najenergičnijih gradonačelnika uopšte mlađih političara pa možemo reći u ovom dijelu Evrope koji svojom energijom, svojim radom ustvari pravi nevjerovatne rezultate koji su vidljivi i koji pokazuju da svaki čovjek u Banjaluci ima nešto od svog rada”, kazao je Borenović.

Kandidat SNSD-a

Prethodno je Nikola Šobot predstavljen kao kandidat SNSD-a za gradonačenika Banjaluke. Za Borenovića on nipošto ne može biti autsajder.

“Sa novim kandidatom pokušavaju da pridobiju jedan dio tih birača koji razmišljaju ne stranački nego pokušavaju naći svog kandidata kojem bi dali podršku. Vrlo nezgodan kandidat”, istakao je Borenović.

Kao kandidat za čelnika Banjaluke najavljuje se i Jelena Trivić, predsjednica NF-a. Borenović još čeka njenu zvaničnu kandidaturu i ističe da ne sumnja da će Stanivuković ipak pobijediti.

“Što je teže, možda je slađe. Ja sam ubijeđen da ako ona bude treći kandidat, četvrti ili peti da to neće omesti našeg kandidata da osvoji dovoljan broj glasova da bude broj jedan i da ta razlika između njega i kandidata broj jedan bude dovoljno velika da razbije sve te dileme da to bude tijesna politička utakmica”, kazao je on.

Aktuelna politička dešavanja

Najave donošenja Izbornog zakona RS, Borenović vidi kao još jednu u nizu zakona i zaključaka NSRS koji nisu nikad ugledali svjetlost dana, dok kako navodi Borenović, na državnom nivou se bave kadroviranjem.

“Svaka ova krizna stiuacija, potencijalna blokada ili potencijalni politički sukob slabi ovo društvo, slabi i Srbe i Hrvate i Bošnjake”, kazao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...