ČUDNO OPRAVDANJE: U antimigrantskoj stranci u Hrvatskoj, hranu i piće poslužuju – strani radnici

Još su u kampanji govorili kako strani radnici moraju znati hrvatski jezik i zalagali su se da se uvedu posebne kvote prilikom uvoza strane radne snage.

  • Regija

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

U izbornom štabu Domovinskog pokreta u hotelu International, među zaposlenim konobarima koji poslužuju goste i kandidate stranke bili su i strani radnici, prenosi portal 24sata.

Poznat je stav DP prema uvozu stranih radnika u hrvatsku, piše portal 24sata. Još su u kampanji govorili kako strani radnici moraju znati hrvatski jezik i zalagali su se da se uvedu posebne kvote prilikom uvoza strane radne snage.

Ovaj portal je za komentar pitao Davora Dretara.

"Što se tiče Nepalaca i stranih radnika koji nas evo i u ovom hotelu poslužuju, Hrvatska je mnogo novca poreskih obveznika uložila u visoko obrazovanje svoje mladeži, da bi ih onda pustila da odu u druge zemlje koje su tako besplatno dobile visoko školovani kadar. A Hrvatska uvozi nisko kvalifikovanu radnu snagu za niže rangirane poslove, neka niko ne zamjeri terminologiju. To je normalan tok zamene radnog stanovništva svugdje u Evropi pa je sada došlo i kod nas. Ali DP smatra da hrvatski čovjek treba raditi u svojoj zemlji, u hrvatskoj firmi. Mi nemamo problem s ljudima koji su došli ovdje legalno raditi, mi im želimo dobrodošlicu, imamo problem s ilegalnim useljavanjem“, kazao je on.

Portal podsjeća da je DP u kampanji tražio i da strani radnici moraju znati hrvatski jezik i zalagali su se i za posebne kvote pri uvozu strane radne snage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...