„MAFIJAŠ I POGLAVNIK PODVIO REP, RS NEĆE PRODATI, NEGO JE DATI ZA…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika, redaju se komentari iz Srbije…

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je one najzanimljivije koje stižu iz susjedstva.

  • Mini market

  • 22. Maj 2024  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Naime, Dodik je priznao da je sve bila prevara i da će vladajuća koalicija u tom entitetu izaći na izbore u oktobru prema izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, iako je mjesecima ranije podizao tenzije zbog svega i najavljivao drugačiji scenarij.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je one najzanimljivije koje stižu iz susjedstva.

-Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj usaglasila je da sugeriše svim partijama u koaliciji da donesu pojedinačne odluke i izađu na izbore.

To je odluka koja je pod moranje zato što je scenario za koji znamo, a to je da su se međunarodni faktor i opozicija dogovorili da će sprovesti izbore pod bilo koju cijenu i nastojati da ih implementiraju. To moramo da spriječimo, a to ćemo uraditi našim izlaskom na izbore.

Ovo nije priznavanje bilo kakve odluke Šmita. Idemo dalje s usvajanjem izbornog zakona Srpske. Nećemo dozvoliti da se skrnavi Srpska. Opozicija je juče, nepojavljivanjem na sastanku predstavnika političkih partija sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, poručila da je njihov stav da žele izaći na izbore. Vladajuća koalicija će pokazati da će dobiti izbore. Pozivam javnost da se otkloni od opozicije i da im ne daje povjerenje, neuspješno se pokuša opravdati Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...