„DODIK NE RAZUMIJE KAKO SVE FUNKCIONIRA…“: Brutalan odgovor Miloradu Dodiku stigao iz Europske unije…

Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, 19 je bilo protiv, 68 suzdržano.

  • Politika

  • 24. Maj 2024  

  • 7

Kati Schneeberger, bivša austrijska zastupnica u Europskom parlamentu, a danas predsjednica Vienna Goes Europe, komentirala je istup Milorada Dodika nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku.

-U Generalnoj skupštini UN nisu uspjeli da imaju ni natpolovičnu većinu, što govori da je ovo propala rezolucija o Srebrenici. Blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano. Ovo je propala rezolucija i to znači da UN nisu to podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspio. Amerikanci će reći da je 84 glasa "za" dovoljno, ali po kojem principu je to dovoljno. Da li je to po demokratskom? Pa nas na Zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Oni to nemaju. Zašto lažu?, poručio je Dodik nakon glasanja u New Yorku.

Uslijedile su brojne reakcije, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Oglasila se i Kati Schneeberger, bivša austrijska zastupnica u Europskom parlamentu, a danas predsjednica Vienna Goes Europe, s janom porukom Miloradu Dodiku.

Podsjetimo, Generalna skupština UN-a usvojila je jučer Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, 19 je bilo protiv, 68 suzdržano.

Većina zemalja članica UN-a odlučila je da se 11. juli svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...