NAPRAVITE SIRNICU ZA PETNAEST MINUTA: Postoji puno načina da je "složite" i ispečete, ali ovaj je možda i najbrži

Trebat će vam 200 gr feta sira ili mladog sira.

  • Gastro

  • 30. Maj 2024  30. Maj 2024

  • 0

Iako postoji mnogo načina za pravljenje sirnice, jedan od najboljih recepata ima influenserka iz Turske, Aysenur Altan.

Sastojci:

kore za pitu

1 jaje

1/3 šolje mlijeka

1/3 šolje biljnog ulja i više za pečenje

200 gr feta sira ili mladog sira

1 kašičica sjeckanog peršuna

Priprema:

1. Prvo dobro izmješajte sir i peršun, a po želji možete u sir dodati i malo mocarele.

2. Umutite jaje, pa dodajte mlijeko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i sve promješajte. Nauljite tepsiju i poredajte kore po ivicama tako da pokriju polovinu dna pleha.

3. Dio pripremljenog fila prelijte kašikom preko kore, odnosno preko dna pleha. Zatim "pocijepajte" i zgužvajte kore i umočite u fil, da se dobro navlaže, pa rasporedite po plehu.

4. Sirnicu preklopite preko dijelova kore koji vise preko ivice tepsije i prelijte filom, prenosi City Magazine.

5. Na kraju prelijte ostatkom fila. Poklopite tepsiju i pecite sirnicu dok ne porumeni.

6. Zatim je okrenite i pecite još malo.

Poslužite uz jogurt.

Prijatno:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...