Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 3h0
Trebat će vam 200 gr feta sira ili mladog sira.
Gastro
30. Maj 2024 30. Maj 2024
0
Iako postoji mnogo načina za pravljenje sirnice, jedan od najboljih recepata ima influenserka iz Turske, Aysenur Altan.
Sastojci:
kore za pitu
1 jaje
1/3 šolje mlijeka
1/3 šolje biljnog ulja i više za pečenje
200 gr feta sira ili mladog sira
1 kašičica sjeckanog peršuna
Priprema:
1. Prvo dobro izmješajte sir i peršun, a po želji možete u sir dodati i malo mocarele.
2. Umutite jaje, pa dodajte mlijeko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i sve promješajte. Nauljite tepsiju i poredajte kore po ivicama tako da pokriju polovinu dna pleha.
3. Dio pripremljenog fila prelijte kašikom preko kore, odnosno preko dna pleha. Zatim "pocijepajte" i zgužvajte kore i umočite u fil, da se dobro navlaže, pa rasporedite po plehu.
4. Sirnicu preklopite preko dijelova kore koji vise preko ivice tepsije i prelijte filom, prenosi City Magazine.
5. Na kraju prelijte ostatkom fila. Poklopite tepsiju i pecite sirnicu dok ne porumeni.
6. Zatim je okrenite i pecite još malo.
Poslužite uz jogurt.
Prijatno:)
Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 3h0
Svijet
"NAŠA BOL NE ZASLJEPLJUJE NAS ZA PATNJU DRUGIH": Palestinci u Gazi protestovali sa slikama ubijene izraelske djece
Prije 3h0
Ekonomija
DA LI JE OVO NAJJEFTINIJE MJESTO ZA LJETOVANJE: Cijeli dan jela i pila za samo 10,50 eura
Prije 3h0
Sport
INTER ELIMINISAN SA SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA: Brazilci idu u četvrtfinale
Prije 4h0
Gastro
NAPRAVITE PAPRIKE PUNJENE PURETINOM: Podesite vatru tako da umak lagano krčka, poklopite i kuhajte dok...
28. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
Prije 13h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.