Estrada
KRAJ DRUGE POLUFINALNE VEČERI: Evo ko sve ide u finale Eurosonga (FOTO, VIDEO)
Prije 24 min0
Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu.
Gastro
30. Jun. 2024 30. Jun. 2024
0
Potrebno:
• 250 g tjestenine po želji
• cherry paradajz
Za dresing:
• tri kašike pesta alla genovese
• so i biber
• dvije kašike parmezana
• sok jednog limuna
• kašika škrobne vode od tjestenine
• svježi bosiljak
• parmezan
Priprema
Skuhajte tjesteninu i prohladite je. Paradajz narežite na pola. Pripremite dresing. Pomiješajte pesto, parmezan, sok jednog limuna i malo škrobne vode kako bi smjesa bila glatka pa začinite po želji. Prelijte preko tjestenine i sve dobro promiješajte. Ukrasite svježim bosiljkom. Po želji pospite parmezanom. Poslužite odmah.
Savjet: Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu. Pesto je aromatičan umak koji će izvrsno i u trenu oplemeniti razna jela. Najčešće se koristi kao umak za tjesteninu, no vrlo je ukusan i uz njoke, guste juhe, pizzu, lazanje, pečeno ili kuhano meso, ribu i povrće, kao dodatak preljevima za salatu ili najjednostavnije kao namaz za kruh.
Estrada
KRAJ DRUGE POLUFINALNE VEČERI: Evo ko sve ide u finale Eurosonga (FOTO, VIDEO)
Prije 24 min0
Show
NEPOŽELJNA JE: Izraelska predstavnica doživjela je veliku neugodnost na Eurosongu! (VIDEO)
Prije 30 min0
Politika
"SNSD NA OVO NIJE NAVIKAO...!": Borenović otkrio zašto je došlo danas do sukoba u Parlamentu BiH
Prije 39 min0
Sport
BARCELONA JE NOVI PRVAK ŠPANIJE: Pogledajte kakvim golom je senzacionalni Yamal okrunio nevjerovatnu sezonu Katalonaca (VIDEO)
Prije 48 min0
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
14. Maj 20250
Gastro
PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Napravite tjesteninu s piletinom koja neće opteretiti kućni budžet
14. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ovakvu kajganu prave kulinarski profesionalci, tajna je u jednom sastojku...
13. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Jednostavan vodič za uzgoj domaćeg paradajza, nema šanse da ne uspije...
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.