Svijet
PREGOVORI U DOHI SU U ZASTOJU: Predstavnik Hamasa optužuje Netanyahua za dodavanje novih uslova, uključujući i...
Prije 24 min0
Pokušajte, bit ćete zadovoljni.
Gastro
10. Jul. 2024 10. Jul. 2024
0
Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.
Sastojci:
500 gr sira u komadu po izboru (najbolji izbor su polumasni sirevi poput goude)
3 jaja
krušne mrvice
sjemenke po želji i izboru
80 gr oštrog brašna
500 ml ulja za prženje
so
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjur stavite brašno, u drugi krušne mrvice sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
2. Panirajte sir
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice - tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohani sir.
3. Ohladite sir
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
4. Ispržite
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
5. Stavite na papirnati ručnik
Pohovani sir stavljajte na tanjir ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
6. Poslužite
Uz pohovani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekaka.
Prijatno!:)
Svijet
PREGOVORI U DOHI SU U ZASTOJU: Predstavnik Hamasa optužuje Netanyahua za dodavanje novih uslova, uključujući i...
Prije 24 min0
Hronika
GOLIM RUKAMA NA IZRAELSKU VOJSKU: Palestinski borac prišao tenkovima, a zatim kroz otvore... (VIDEO)
Prije 40 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
Prije 54 min0
Estrada
PJEVAČICA NATAŠA BEKVALAC ODMARA I INFORMIŠE: Ovdje je iznajmila kuću na mjesec dana i najavljuje velike promjene
Prije 1h0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
OVA ČORBA, I TO HLADNA, IDEALNA JE ZA DANE KADA SE PREZNOJIMO I OD SAME POMISLI NA ŠPORET: Brzo ćete je napraviti
10. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.