Vijesti
KONAKOVIĆ OTKRIO KARTE: "Draganu Čoviću smo obećali reformu izbornog zakonodavstva, Borjana Krišto je trebala..."
Prije 26 min0
Pokušajte, bit ćete zadovoljni.
Gastro
10. Jul. 2024 10. Jul. 2024
0
Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.
Sastojci:
500 gr sira u komadu po izboru (najbolji izbor su polumasni sirevi poput goude)
3 jaja
krušne mrvice
sjemenke po želji i izboru
80 gr oštrog brašna
500 ml ulja za prženje
so
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjur stavite brašno, u drugi krušne mrvice sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
2. Panirajte sir
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice - tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohani sir.
3. Ohladite sir
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
4. Ispržite
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
5. Stavite na papirnati ručnik
Pohovani sir stavljajte na tanjir ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
6. Poslužite
Uz pohovani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekaka.
Prijatno!:)
Vijesti
KONAKOVIĆ OTKRIO KARTE: "Draganu Čoviću smo obećali reformu izbornog zakonodavstva, Borjana Krišto je trebala..."
Prije 26 min0
Regija
SMIJE JOJ SE CIJELA REGIJA: Ana Brnabić tvrdi da se školovala u Americi, pogledajte kako priča na engleskom...
Prije 41 min0
Evropa
NOVI PROBLEMI ZA PUTINA: Macron otkrio gdje će "udariti" Ruse ako ne pristanu na...
Prije 46 min0
Svijet
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE: Ovo je rezultat istovremenih izraelskih napada na Pojas Gaze...
Prije 1h0
Gastro
VRIJEME JE ZA ULAZAK U BAŠTE: Ukoliko kraj paradajza posadite ovu biljku, rađat će kao lud…
12. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE KROKETE OD KROMPIRA I SIRA: Mnogi su ljubitelji ovih hrskavih "valjaka", bilo da su u "ulozi" priloga ili...
12. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ovakvu kajganu prave kulinarski profesionalci, tajna je u jednom sastojku...
Prije 23h0
Gastro
IDEALNE UZ PIVO I TEKME: Za tren oka napravite domaće puter pogačice, mali ali ukusan zalogaj… (VIDEO)
11. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.