Vijesti
MUTNO, MRLJAVO, METALNO: Jutra hladna u Bosni, a do 23 tokom dana u Hercegovini, grmljavina i pljuskovi...
Prije 4 min0
Pokušajte, bit ćete zadovoljni.
Gastro
10. Jul. 2024 10. Jul. 2024
0
Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.
Sastojci:
500 gr sira u komadu po izboru (najbolji izbor su polumasni sirevi poput goude)
3 jaja
krušne mrvice
sjemenke po želji i izboru
80 gr oštrog brašna
500 ml ulja za prženje
so
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Sir narežite na ploške debljine otprilike 1 cm te pripremite panadu tako da u jedan tanjur stavite brašno, u drugi krušne mrvice sa sjemenkama po želji i izboru (možete staviti mješavinu sjemenki crnog i bijelog sezama), a u trećem umutite jaja s malo soli.
2. Panirajte sir
Ploške sira uronite u jaja, zatim ih uvaljajte u brašno, potom u krušne mrvice te ih ponovno uronite u jaja, zatim još jednom u krušne mrvice - tako će vam panada biti čvršća, a rezultat će biti hrskaviji i ukusniji pohani sir.
3. Ohladite sir
Nakon što ga panirate, prije prženja sir možete staviti u zamrzivač na otprilike sat vremena. Na taj će se način ravnomjerno rastopiti i zadržati oblik.
4. Ispržite
Ulje ulijte u dublju posudu ili tavu te ga zagrijte na srednje jakoj vatri. U vruće ulje oprezno dodajte panirane komade sira te ih pržite 5 minuta, okrećući sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
5. Stavite na papirnati ručnik
Pohovani sir stavljajte na tanjir ili pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio sav višak masnoće.
6. Poslužite
Uz pohovani sir poslužite prilog po izboru, najbolje neki umak poput tartara, a nećete pogriješiti niti ako odaberete nekaka.
Prijatno!:)
Vijesti
MUTNO, MRLJAVO, METALNO: Jutra hladna u Bosni, a do 23 tokom dana u Hercegovini, grmljavina i pljuskovi...
Prije 4 min0
Regija
"OČEKUJTE VELIKE I VAŽNE VIJESTI": Evo kako je Vučić teatralno najavio proteste u Nišu
Prije 6h0
Sport
POBJEDA PRED DOMAĆOM PUBLIKOM: Sinner zakazao finale sa Alcarazom gdje će pokušati ispisati historiju
Prije 6h0
Evropa
PREMIJER POLJSKE RAZOČARAN: Ispred nas su teški dani
Prije 6h0
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
14. Maj 20250
Gastro
PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Napravite tjesteninu s piletinom koja neće opteretiti kućni budžet
14. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Jednostavan vodič za uzgoj domaćeg paradajza, nema šanse da ne uspije...
15. Maj 20250
Gastro
ISPROBAJTE VEĆ SUTRA UJUTRO: Prženice bez masnoće i gnjecavosti, evo trikova koji stvarno rade
Prije 15h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.