Evropa
PREOKRET U ISTANBULU: Zelenski ostao sam, ne dolazi Putin, ali ni Trump, Moskva šalje...
Prije 18 min0
Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.
Gastro
13. Jul. 2024
0
Još u novembru 2022. ekipa Indexa pisala je o otvorenju ćevabdžinice Chevap by Duje Pisac, koju je hrvatski chef Duje Pisac odlučio otvoriti u Splitu s partnerom Joškom Škokićem. Ćevabdžinica je postala hit pa je nakon Splita otvorena na još nekoliko lokacija - u gradu Hvaru i Starom Gradu, u Sinju i u Omišu, a sada stiže i u Zagreb.
Na službenoj Instagram stranici Chevap Bara prije nekoliko je dana objavljena vijest da se novi Chevap by Duje Pisac otvara u City Centru One West u Zagrebu, a u objavi piše da je riječ o ćevapima napravljenima od 100 posto domaće junetine, odležane 21 dan te o jedinim ćevapima s Halal certifikatom.
Kako su ranije pisali, Pisac je recepturu za ćevape razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju, a njegovi ćevapi u Splitu slove za najbolje. Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept ne bi podijelio ni za 200 hiljada eura.
Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.
Njihove je ćevape u Splitu u februaru ove godine probala i novinarka Indexa - ćevape je nazvala savršenima, a svidjelo joj se sve, od savršeno natopljenog somuna do fino pečenih ćevapa.
"Tekstura i okus mesa su idealni, ćevap je mekan i lagan, a čovjek dok ih jede ima osjećaj da je deset malo. Da bi malo bilo i dvadeset", napisala je, a cijeli tekst pronađite ovdje.
Evropa
PREOKRET U ISTANBULU: Zelenski ostao sam, ne dolazi Putin, ali ni Trump, Moskva šalje...
Prije 18 min0
Jeste li znali
MISTERIJE SVIJETA: Niko ne zna ko je autor tajanstvene knjige stare više od 500 godina čiji sadržaj je zaprepastio sve, ali ni to nije najjezivije od svega…
Prije 22 min0
Zabava
VIC DANA: Mujo nazvao jarana u Bugojno da mu ispriča vic o Zukanu Helezu…
Prije 24 min0
Sport
ŠTA SE DOGAĐA U FK SARAJEVO: Zanimljiva izjava Zorana Zekića nakon osvajanja Kupa BiH...
Prije 28 min0
Gastro
VRIJEME JE ZA ULAZAK U BAŠTE: Ukoliko kraj paradajza posadite ovu biljku, rađat će kao lud…
12. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE KROKETE OD KROMPIRA I SIRA: Mnogi su ljubitelji ovih hrskavih "valjaka", bilo da su u "ulozi" priloga ili...
12. Maj 20250
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
Prije 22h0
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ovakvu kajganu prave kulinarski profesionalci, tajna je u jednom sastojku...
13. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.