Ekonomija
IZNENAĐENJA ZA PRVIH 1.000 KUPACA: Sarajevo danas dobija prvu H&M prodavnicu
Prije 3 min0
Kremasta je i kad je hladna...
Gastro
06. Avg. 2024
0
Ovo jelo doslovno je gotovo za deset minuta, jedino što se kuha je tjestenina, a rezultat je predivan. I to na onaj način da kada isprazniš tanjir i na dnu ti ostane malo sosa, svjestan da si upravo pojeo tanjir tjestenine, a poželiš taj sos da dodatno pokupiši komadićem hljeba, piše Lidija Lončarić na stranici Dobra hrana.
Sastojci:
Priprema:
Tikvicu nasjeckajte na sitne kockice, ubacite je u zdjelu pa začinite solju i biberom. Dodajte polovinu narendanog sira, sok pola limuna i koricu cijelog limuna. Dodajte i 2 - 3 kašike finog maslinova ulja i sitno nasjeckanu polovinu svježeg bosiljka. Sve dobro pomiješajte i pustite sa strane.
Tjesteninu skuvajte u vreloj i slanoj vodi. Kada je gotovo kuvana, u posebnu posudicu izvadite 4 - 5 kašika vode i pomiješajte s tri kađike maskarpone sira. Dobro sjedinite kako biste dobili kremasti sos.
Iz lonca s tjesteninom izbacite gotovo svu vodu, neka vam ostane samo prst tečnosti na dnu.
Maknite sve s vatre i u lonac stavite sos od mascarpone sira i tikvice. Dodajte ostatak narendanog sira. Sve dobro promiješajte i pustite da stoji 2 - 3 minuta prije posluživanja. Dodajte još malo bosiljka i dodatno začinite prema želji (na primjer - još limunovog soka, neka bude kiselkasto). Poslužite toplo, ali odlično će biti i hladno.
Ekonomija
IZNENAĐENJA ZA PRVIH 1.000 KUPACA: Sarajevo danas dobija prvu H&M prodavnicu
Prije 3 min0
Evropa
HAOS ĆE NASTATI ZBOG HIMNE "DO SAVE I DRAVE": Austrija ozakonila pjesmu koja obuhvata teritorij Slovenije
Prije 9 min0
Evropa
I EVROPSKI LIDERI SE DISTANCIRAJU OD VUČIĆA: „Nije neuobičajeno da izmišlja, ali jeste da ga odmah demantuju“
Prije 18 min0
Regija
VUČIĆEVA KAMPANJA ZASTRAŠIVANJA U KOSJERIĆU: Nove izbore dobio zahvaljujući batinašima?
Prije 24 min0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE LEDENE KOCKE: Za početak, mlijeko i četiri kašike šećera stavite na laganu vatru da zavrije, a dok se kuha...
01. Jul. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
01. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.