COBBLER S BRESKVAMA: Sloj sočnog voća i mekanog biskvita postat će vaša najdraža ljetna poslastica

Probajte još ovo popodne.

  • Gastro

  • 06. Avg. 2024  06. Avg. 2024

  • 0

Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka.

Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.

Sastojci: 

Breskve:

5 breskvi, oguljenih i narezanih na osmine

100 gr šećera

¼ kašičice soli

Biskvit:

70 gr putera

130 gr glatkog brašna

120 gr šećera

2 kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli

180 ml mlijeka

cimet u prahu, po želji

Priprema:

Breskve:

1. Sjedinite sastojke

U lonac dodajte narezane breskve, šećer i sol te promiješajte da se sjedini.

2. Kuhajte

Kuhajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta, dok se šećer ne otopi i breskve puste sok. Sklonite s vatre i ostavite sa strane.

Biskvit

3. Rastopite puter

Zagrijte rernu na 175 stepeni. Narežite puter na komade i ubacite u kalup za pečenje 20 x 30 cm. Stavite posudu u rernu na 5 minuta kako bi se puter rastopio. Kad se otopi, izvadite posudu iz rerne. 

4. Umutite smjesu

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ulijte mlijeko i promiješajte dok se ne sjedini. Smjesu izlijte u tavu preko rastopljenog putera i "zagladite" površinu.

5. Rasporedite breskve

Po smjesi rasporedite breskve i sok koji su pustile. Po vrhu posipajte cimet ukoliko ga koristite.

6. Ispecite 

Stavite u rernu i pecite 40 minuta. Poslužite toplo, po želji s kuglicom sladoleda. 

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...