Politika
KAKO NAM GRADE IMIDŽ DRŽAVE: Kakvu sliku o BiH u svijet šalju domaći političari?
Prije 13 min0
Probajte još ovo popodne.
Gastro
06. Avg. 2024 06. Avg. 2024
0
Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka.
Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.
Sastojci:
Breskve:
5 breskvi, oguljenih i narezanih na osmine
100 gr šećera
¼ kašičice soli
Biskvit:
70 gr putera
130 gr glatkog brašna
120 gr šećera
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
180 ml mlijeka
cimet u prahu, po želji
Priprema:
Breskve:
1. Sjedinite sastojke
U lonac dodajte narezane breskve, šećer i sol te promiješajte da se sjedini.
2. Kuhajte
Kuhajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta, dok se šećer ne otopi i breskve puste sok. Sklonite s vatre i ostavite sa strane.
Biskvit
3. Rastopite puter
Zagrijte rernu na 175 stepeni. Narežite puter na komade i ubacite u kalup za pečenje 20 x 30 cm. Stavite posudu u rernu na 5 minuta kako bi se puter rastopio. Kad se otopi, izvadite posudu iz rerne.
4. Umutite smjesu
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ulijte mlijeko i promiješajte dok se ne sjedini. Smjesu izlijte u tavu preko rastopljenog putera i "zagladite" površinu.
5. Rasporedite breskve
Po smjesi rasporedite breskve i sok koji su pustile. Po vrhu posipajte cimet ukoliko ga koristite.
6. Ispecite
Stavite u rernu i pecite 40 minuta. Poslužite toplo, po želji s kuglicom sladoleda.
Prijatno!
Politika
KAKO NAM GRADE IMIDŽ DRŽAVE: Kakvu sliku o BiH u svijet šalju domaći političari?
Prije 13 min0
Show
DA TI SRCE STANE: Hodajući po žici prešao s azijskog na evropski kontinent
Prije 21 min0
Hronika
UŽAS U NEUMU: Pred policijom progutao drogu, pa završio na hitnoj...
Prije 39 min0
Evropa
BUDIMPEŠTA U PRIPRAVNOSTI: Poplavni talas decenije sve bliže, pripremljeno milion vreća s pijeskom
Prije 44 min0
Gastro
SAD ĆE BITI SVE U REDU: Ako dodate ovaj sastojak dobit ćete najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir
13. Sep. 20240
Gastro
TURŠIJA OD CRVENIH PAPRIKA: Jednu teglu ćete napraviti prIJe nego što potrošite prethodnu
13. Sep. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
15. Sep. 20240
Gastro
"TASTE ATLAS" OBJAVIO LISTU: Bosansko suho meso uvršteno među 10 najboljih jela od suhovine
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.