Ekonomija
KATASTROFALNO STANJE U ELEKTROPRIVREDI BiH: U prvoj polovini ove godine planirali ostvariti dobit od 11 miliona KM, a završili u OGROMNOM MINUSU!
Prije 31 min0
Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje - postat ćete pravi ljubitelji špinata.
Gastro
29. Avg. 2024 29. Avg. 2024
0
Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo.
Sastojci za četiri porcije:
500 gr svježeg špinata
40 gr putera
1 kašika glatkog brašna
250 ml mlijeka
1 čehno bijelog luka, protisnut ili sitno nasjeckan
50 ml slatkog vrhnja, po želji
so po ukusu
bijeli biber po ukusu
Priprema:
1. Skuhajte špinat
Špinat operite i očistite tako da mu uklonite peteljke, prokuhajte ga nekoliko minuta u kipućoj vodi, zatim ga ocijedite i zalijte hladnom vodom.
2. Sjedinite sastojke
U blenderu (ili nožem) usitnite špinat. Zagrijte tavu i puter, dodajte brašno i kratko ga propržite, ali pazite da ne dobije smeđu boju. Dodajte hladno mlijeko, izmiješajte i ubacite bijeli luk. Ostavite da zakuha.
3. Dodajte špinat
Nakon što je zakuhalo, dodajte i špinat. Posolite i pobiberite. Ako želite, možete dodati i malo slatkog vrhnja ili još malo mlijeka kako bi vam umak bio kremastiji.
Prijatno!:)
Ekonomija
KATASTROFALNO STANJE U ELEKTROPRIVREDI BiH: U prvoj polovini ove godine planirali ostvariti dobit od 11 miliona KM, a završili u OGROMNOM MINUSU!
Prije 31 min0
Hronika
MAJKA JE POLICIJI ISPRIČALA ŠOKANTNU PRIČU: Riješen slučaj misteriozne smrti djevojčice nađene na plaži
Prije 42 min0
Mini market
ANDREJ NIKOLAIDIS, DIREKTNO: Diplomatski odgovor Aleksandru Vučiću – "Mrš, smradu"
Prije 53 min0
Sport
TO JE BILA APSOLUTNA DOMINACIJA: Pet igrača Bosne i Hercegovine u idealnoj postavi Evropskog prvenstva
Prije 1h0
Gastro
MESAR OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU ZANATA: "Ovo meso nemojte nikada kupovati"
31. Jul. 20250
Gastro
KLASIK – FANTASTIK: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt...
01. Avg. 20250
Gastro
KAKO ĆETE PREPOZNATI KVALITETAN PARADAJZ: Stvar je u ovome - ubuduće provjeravajte
31. Jul. 20250
Gastro
NJEGOVO JE VRIJEME, ISKORISTITE GA: Jednostavan je za pripremu, a možete ga poslužiti uz svoj...
01. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.