Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 11 min0
Često je još ukusnija kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
Gastro
12. Sep. 2024 12. Sep. 2024
0
Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu.
Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.
Sastojci:
1 kg krompira
5 tvrdo kuhanih jaja
4 kisela krastavca
2 srednje mrkve
100 gr majoneze
200 ml kiselog vrhnja
so i biber
1 kašičica senfa (opcionalno)
nasjeckani svježi peršun za posipanje
Priprema:
1. Skuhajte krumpir
Krompir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. To obično traje oko 20-25 minuta, ovisno o veličini krompira.
2. Skuhajte jaja
Dok se krompir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kada su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
3. Naribajte mrkvu
Mrkvu očistite i grubo naribajte. Kisele krastavce nasjeckajte na sitne kockice.
4. Narežite krompir
Kada je krompir gotov, ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Kada se dovoljno ohladio da možete rukovati s njim, narežite ga na veće kockice ili kriške.
5. Složite salatu
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i po želji dodajte senf. Dodajte krompir, jaja (narezana na šnite ili kockice), grubo ribanu mrkvu i nasjeckane kisele krastavce. Dobro sve promiješajte.
6. Poslužite
Prije posluživanja, po želji pospite sjeckanim svježim peršunom.
Prijatno!:)
Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 11 min0
Regija
JULI JE, A TEMPERATURA NULA STEPENI: U Sloveniji pao snijeg
Prije 17 min0
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
Prije 20 min0
Politika
JELENA TRIVIĆ O DODIKOVOJ "NAGODBI SA POLITIČKIM SARAJEVOM": "Srbima se nameće da prihvataju presude Suda BiH"
Prije 22 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 20h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.