Šareni svijet
LJILJA IZAZVALA RASPRAVU NA BALKANU: Je li kuća na moru teret?
Prije 7h0
Često je još ukusnija kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
Gastro
12. Sep. 2024 12. Sep. 2024
0
Kombinacija majoneze i kiselog vrhnja pruža ugodnu kremastu teksturu.
Ovo je iznimno praktično jelo za pripremu unaprijed, pogotovo kada očekujete goste, jer je često još ukusnije kada odstoji nekoliko sati ili preko noći, što omogućuje da se okusi prožmu.
Sastojci:
1 kg krompira
5 tvrdo kuhanih jaja
4 kisela krastavca
2 srednje mrkve
100 gr majoneze
200 ml kiselog vrhnja
so i biber
1 kašičica senfa (opcionalno)
nasjeckani svježi peršun za posipanje
Priprema:
1. Skuhajte krumpir
Krompir ogulite, očistite i stavite kuhati u veći lonac. Kuhajte dok ne postane mekan, ali ne previše. To obično traje oko 20-25 minuta, ovisno o veličini krompira.
2. Skuhajte jaja
Dok se krompir kuha, skuhajte tvrdo kuhana jaja. Kada su gotova, ogulite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
3. Naribajte mrkvu
Mrkvu očistite i grubo naribajte. Kisele krastavce nasjeckajte na sitne kockice.
4. Narežite krompir
Kada je krompir gotov, ocijedite ga i ostavite da se malo ohladi. Kada se dovoljno ohladio da možete rukovati s njim, narežite ga na veće kockice ili kriške.
5. Složite salatu
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i po želji dodajte senf. Dodajte krompir, jaja (narezana na šnite ili kockice), grubo ribanu mrkvu i nasjeckane kisele krastavce. Dobro sve promiješajte.
6. Poslužite
Prije posluživanja, po želji pospite sjeckanim svježim peršunom.
Prijatno!:)
Šareni svijet
LJILJA IZAZVALA RASPRAVU NA BALKANU: Je li kuća na moru teret?
Prije 7h0
Hronika
OBJAVLJEN JEZIV SNIMAK IZ RAZNESENE CRKVE: Krv, tijela... (VIDEO)
Prije 7h0
Regija
MJEŠTANI TVRDE: Stanivuković ih iznevjerio, pa su uzeli stvar u svoje ruke (VIDEO)
Prije 7h0
Vijesti
HELEZ DODIKA NAZVAO BOSANSKIM PRAVOSLAVCEM: "On bi za milion maraka prešao na islam i klanjao" (VIDEO)
Prije 7h0
Gastro
SAVRŠEN LJETNI HIT: Torta od limuna i jogurta, bez pečenja, za svaku priliku
20. Jun. 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA KUHINJE: Za savršene faširane šnicle - samo slijedite upute...
21. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE TORTILJA OMLET: Lako se spremi, a možete ga ponijeti i na posao i tako izbjeći bespotrebno...
20. Jun. 20250
Gastro
POSLUŽITI OHLAĐENO: Danas pravimo domaće tufahije prema staroj recepturi...
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.