Mini market
OD SREBRENICE DO VRHA EVROPSKE AKADEMSKE ZAJEDNICE: Prof. dr. Pamela Habibović imenovana u vrhunsko tijelo univerziteta Nizozemske
Prije 8 min0
Tri jednostavna koraka u pripremi sve su što je potrebno za složiti zapečenu zobenu kašu s jabukama i tikvom, koja je jednako dobra kao desert, ali i kao zdrava užina ili lagani doručak.
Gastro
03. Okt. 2024
0
Zobene kaše mnogima su svakodnevno na repertoaru kao idealan doručak u koji nije potrebno uložiti ni puno vremena, ni puno truda, a pružaju osjećaj sitosti te ubrzavaju metabolizam.
Ako dodatno želite skratiti vrijeme pripreme, odnosno više dana zaredom imati spremnu slasnu zobenu kašu, odlična ideja je njeno - pečenje.Zapečena zobena kaša ima nekoliko prednosti kao što su hrskavost, toplina (lako ju je podgrijati) i specifične arome, a mi vam donosimo recept u kojem prevladavaju pravi jesenski okusi, slasnih jabuka i tikvi.
Pripremite ćete je lako i brzo, u samo tri koraka i za svega desetak minuta.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Lagano premažite četvrtasti kalup za pečenje veličine 20 cm sprejom za pečenje ili vrlo tankim slojem ulja.
U velikoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, bundevu, jabuku, mlijeko, jaja, sirup, začin za pitu od bundeve, vaniliju, prašak za pecivo i sol dok se sve dobro ne sjedini. Smjesu prelijte u pripremljeni kalup za pečenje. Poravnajte smjesu lopaticom i pospite orasima.
Mini market
OD SREBRENICE DO VRHA EVROPSKE AKADEMSKE ZAJEDNICE: Prof. dr. Pamela Habibović imenovana u vrhunsko tijelo univerziteta Nizozemske
Prije 8 min0
Ekonomija
DOSTOJANSTVEN ŽIVOT SVE DALJI OD GRAĐANA BiH: Najavljena nova poskupljenja, a plaće se tope (VIDEO)
Prije 11 min0
Vijesti
TOPLOTNI TALAS HARA EVROPOM: Metereolog Bakir Krajinović najavljuje promjene vremena
Prije 17 min0
Mini market
OBALE UNE SVE AGRESIVNIJE BETONIRAJU: "Otkud i struja i voda svim bespravno izgrađenim objektima?"
Prije 22 min0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE LEDENE KOCKE: Za početak, mlijeko i četiri kašike šećera stavite na laganu vatru da zavrije, a dok se kuha...
01. Jul. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
01. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.