Gastro
NEMA JOJ RAVNE: Danas pravimo nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
20. Nov. 20250
Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
10. Nov. 2024
0
SASTOJCI
250 g gotovo svježeg gotovog tijesta
800 g mini paradajza
200 g mozzarella sira
limun
30 g meda
2 jaja
kašičica senfa
italijanska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni biber
SASTOJCI
Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.
Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.
Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.
Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.
Prijatno!
Gastro
NEMA JOJ RAVNE: Danas pravimo nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
20. Nov. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Poklanjamo recept za nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
01. Feb. 20250
Gastro
BRZA PITA NA ITALIJANSKI NAČIN: Na prazničnom meniju su cannelloni od piletine, lagano i ukusno jelo za sve generacije (VIDEO)
31. Dec. 20200
Gastro
BRZA PITA ZA 45 MINUTA: Malo sira, paradajza i jaja i eto specijaliteta dana… (VIDEO)
21. Apr. 20200
Hronika
KRVAVI OBRAČUN U SANDŽAKU: Članovi dvije familije pucali jedni na druge
Prije 2 min0
Regija
VUČIĆEV KRIK OČAJA: "Šta da radimo do 24. marta, da se ubijemo četiri puta?"
Prije 10 min0
Hronika
PRESUDA KOJA JE ZGROZILA BH. JAVNOST: Smrt devetnaestogodišnje Ajle i samo tri godine zatvora
Prije 21 min0
Vijesti
SMANJITE KRETANJE: Sarajevo i večeras ima 'nezdrav' zrak, ponovo je visoko na neslavnoj listi
Prije 21 min0
Gastro
SPECIJALITET DOMAĆE KUHINJE: Danas pravimo tufahije prema receptu koji ćete dugo pamtiti…
22. Dec. 20250
Gastro
KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
23. Dec. 20250
Gastro
ISTRAŽIVANJE UPOZORILO: Hrana sve kaloričnija ali nekvalitetnija
22. Dec. 20250
Gastro
SPECIJALITET NJEMAČKE KUHINJE: Za ručak napravite piletinu s bijelim lukom i iznenadite ukućane...
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.