Evropa
MUNJEVITA AKCIJA TURSKE VOJSKE: Likvidiran vođa terorističke grupe s "crvene liste"...
Prije 29 min0
(...) istoj prokuhate crni čaj.
Gastro
30. Nov. 2024 30. Nov. 2024
0
Znamo koliko je riba zdrava i ukusna, međutim jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i cijelim domom.
Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.
Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.
Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.
Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe - jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.
Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.
Skuhajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama.
Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.
Evropa
MUNJEVITA AKCIJA TURSKE VOJSKE: Likvidiran vođa terorističke grupe s "crvene liste"...
Prije 29 min0
Vijesti
UOČI SASTANKA U MOSTARU: Dodik optužuje SDA -"Blokirali su Plan rasta, boje se..."
Prije 39 min0
Politika
VUKANOVIĆ U NEVJERICI: "Dodik je godinama napadao Vučića, nazivao ga 'abortusom' i 'pobačajem', a danas..."
Prije 50 min1
Društvo
IZ LOŠEGA U GORE: Ekonomski analitičar najavljuje crne dane, pripremite se za nova poskupljenja...
Prije 1h0
Gastro
PROKULICE PUNE VITAMINA: Napravite izvrsno varivo po ovom receptu, gdje dolazi do spoja...
29. Nov. 20240
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
SAMO ZA ISTINSKE GURMANE: Livanjski sir prvi proizvod iz BiH upisan u Registar oznaka geografskog porijekla EU
29. Nov. 20241
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.