Svijet
NATENYAHUOVA VLAST POKUŠAVA SAKRITI I CENZURISATI SVE: Izraelci šokirani brojem pogođenih raketa unatoč odbrambenim sistemima
Prije 1 min0
(...) istoj prokuhate crni čaj.
Gastro
30. Nov. 2024 30. Nov. 2024
0
Znamo koliko je riba zdrava i ukusna, međutim jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i cijelim domom.
Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.
Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.
Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.
Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe - jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.
Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.
Skuhajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama.
Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.
Svijet
NATENYAHUOVA VLAST POKUŠAVA SAKRITI I CENZURISATI SVE: Izraelci šokirani brojem pogođenih raketa unatoč odbrambenim sistemima
Prije 1 min0
Sport
BAVARSKI DIV NEMILOSRDAN: Deset pogodaka u mreži Aucklanda na startu takmičenja, pogledajte sve golove... (VIDEO)
Prije 5 min0
Ekonomija
SARAJEVO I PODGORICA SE POVEZUJU: Uskoro tender za izgradnju mosta na Graničnom prijelazu Hum - Šćepan polje
Prije 7 min0
Vijesti
KO JE ZAISTA UGROŽEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Konaković prijetio SNSD-u bagerom, a iz institucija pometeni Bošnjaci
Prije 13 min0
Gastro
NAPRAVITE MILLE-FEUILLE S JAGODAMA: Donosimo recept sa vikend-poslasticu, obavezno se upustite u ovo gastro-avanturu
13. Jun. 20250
Gastro
A MENI DANAS PAŠU STVARI LAGANE: Bogat povrtni umak, kremasti bešamel i slojevi sočnih...
14. Jun. 20250
Gastro
ZASLADITE VIKEND: Napravite ukusnu savijaču sa višnjama, i uživajte u svakom zalogaju
13. Jun. 20250
Gastro
RUČAK SIROMAŠAN UGLJIKOHIDRATIMA, ALI IZUZETNO BOGATOG OKUSA: Napravite piletinu s pestom na ovaj način
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.