Društvo
HUŠKA SE, HUŠKA: Krivična prijava protiv igumana manastira u Srebrenici, još uvijek nije saslušan...
Prije 20 min0
Profiterole, princeze, puno naziva, ali okus jedinstven.
Gastro
03. Dec. 2024 06. Dec. 2024
0
Samo treba dobro pratiti upute i neće biti problema.
Najbolje su dobro ohlađene.
Sastojci:
Tijesto:
5 jaja
250 ml vode
130 ml ulja
150 gr glatkog brašna
3 kašike šećera
1 prstohvat soli
Krema:
1 l mlijeka
250 gr šećera
3 vanilin šećera
1 jaje
5 žumanaca
150 gr gustina
130 gr putera
Dodatno:
250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Tijesto
Stavite kuhati vodu, ulje i šećer. Kad provrije, dodajte brašno i zakuhajte tijesto. Sklonite s vatre i ohladite, pa postepeno dodajte jaja konstantno miksajući. Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje (ostavite veći razmak između svake jer se rašire prilikom pečenja). Pecite na 190 stepeni 25 minuta. Ni slučajno ne otvarajte rernu za vrijeme pečenja.
2. Krema
U malo mlijeka pomiješajte šećere, jaje i žumance i gustin. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha, dodajte smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Kremu ohladite i dodajte puter.
3. Slaganje
Svaku princezu režite na pola, punite prvo kremom, pa šlagom (tučenim slatkim vrhnjem) i poklopite kapicom. Posipajte šećerom u prahu.
Prijatno!)
Društvo
HUŠKA SE, HUŠKA: Krivična prijava protiv igumana manastira u Srebrenici, još uvijek nije saslušan...
Prije 20 min0
Ekonomija
VODA DOŠLA DO GRLA: Vlada RS otkupit će firmu ruskog oligarha, sve će biti gotovo za...
Prije 24 min0
Politika
IGOR CRNADAK ZA „SB“: Stevandić nema pristup ni jednom ozbiljnom međunarodnom političkom događaju, on nema pojma, nije to seoska politika...
Prije 32 min0
Svijet
ODLUKA JE PALA: Donald Trump potpisao izvršnu uredbu, na listu terorista stavljeni...
Prije 51 min0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
22. Jan. 20250
Gastro
UVIJEK DOBRA IDEJA ZA DORUČAK: Recept za sendvič koji se pripremi za "sekundu", a preukusan je
20. Jan. 20250
Gastro
BOLJI NEGO IZ SLASTIČARNE: Na brzinu napravite Brownie čokoladni cheesecake i oduševite ukućane...
21. Jan. 20250
Gastro
KAD GOD DOŠLA DOBRO DOŠLA MI: Recept za kremastu tjesteninu s bijelim lukom i parmezanom za koju će vam biti...
21. Jan. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.