KAKO DA PALAČINKE OSTANU MEKANE I SOČNE I DRUGI DAN: Ubacite u smjesu ovaj sastojak

Dodatak klasičnoj recepturi.

  • Gastro

  • 27. Dec. 2024  27. Dec. 2024

  • 0

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu - brašno, jaja, so/šećer i mlijeko. 

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone. 

Sastojci: 

jaje 

200 ml mlijeka 

250 ml vode 

200 gr brašna 

prstohvat soli 

1/4 kašičice sode bikarbone 

2 kašike ulja 

i ulje za premazivanje tave

Priprema:

1. Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu.

2. Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmiješajte.

3. Tavu za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (sedam od devet stepeni).

4. Pecite palačinke, redajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite.

5. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.  

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...