Vijesti
GRADONAČELNIK STOCA O BOŠNJAČKIM PROTESTIMA: "Imam pametnijeg posla"
Prije 15 min0
(...) tankoj korici.
Gastro
28. Jan. 2025 28. Jan. 2025
0
Pizza, koja potječe iz napuljskog regiona, jedan je od najpoznatijih kulinarskih proizvoda u Italiji.
Ova pizza, poznata kao Margherita, a koja se na najbolji način priprema upravo u Napulju, specifična je po svojoj tankoj korici, kvalitetnim sastojcima i vrsnoj tehnici pripreme.
Potrebno:
350 grama brašna
svježi kvasac
200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
svježa mozzarella
paradajz-sos
svježi bosiljak
Priprema:
1. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte so, a zatim dodajte pjenu od kvasca.
2. Dodajte malo maslinovog ulja i ostatak vode, pa sve sjedinite.
3. Mijesite dok ne dobijete gipko i glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata.
4. Na razvučeno tijesto nanesite tanki sloj paradajz-sosa, a zatim pospite sa tanko isječenom mozzarellom.
5. Ako volite jači okus, možete dodati sitno isjeckani bijeli luk.
6. Pecite pizzu sedam minuta.
Prijatno!:)
Vijesti
GRADONAČELNIK STOCA O BOŠNJAČKIM PROTESTIMA: "Imam pametnijeg posla"
Prije 15 min0
Evropa
EMOTIVNA MOLBA ČELNICIMA EVROPE: Ne dajte moju zemlju Putinu kao utješnu nagradu
Prije 18 min0
Ekonomija
PILOT OTKRIO SUROVU ISTINU O SVOM ZANIMANJU: "Mnogi se začude kad čuju kolika mi je plata" (VIDEO)
Prije 20 min0
Sport
PENDREKOM PO SLAVNOM GOSTU U BEOGRADU: Nastala drama, mislili da je huligan
Prije 25 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.