NA OVAJ NAČIN SE PRIPREMA TAMO GDJE JE NAJBOLJA, U NAPULJU: Napravite pizzu Margherite, specifičnu po svojoj...

(...) tankoj korici.

  • Gastro

  • 28. Jan. 2025  28. Jan. 2025

  • 0

Pizza, koja potječe iz napuljskog regiona, jedan je od najpoznatijih kulinarskih proizvoda u Italiji.

Ova pizza, poznata kao Margherita, a koja se na najbolji način priprema upravo u Napulju, specifična je po svojoj tankoj korici, kvalitetnim sastojcima i vrsnoj tehnici pripreme.

Potrebno:

350 grama brašna

svježi kvasac

200 ml mlake vode

malo maslinovog ulja

svježa mozzarella

paradajz-sos

svježi bosiljak

Priprema: 

1. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte so, a zatim dodajte pjenu od kvasca.

2. Dodajte malo maslinovog ulja i ostatak vode, pa sve sjedinite.

3. Mijesite dok ne dobijete gipko i glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata.

4. Na razvučeno tijesto nanesite tanki sloj paradajz-sosa, a zatim pospite sa tanko isječenom mozzarellom.

5. Ako volite jači okus, možete dodati sitno isjeckani bijeli luk.

6. Pecite pizzu sedam minuta. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...