Vijesti
EKONOMSKI ANALITIČAR UPOZORIO: "Nije se igrati sa SAD-om kao trgovinskim partnerom"
Prije 10 min0
(...) tankoj korici.
Gastro
28. Jan. 2025 28. Jan. 2025
0
Pizza, koja potječe iz napuljskog regiona, jedan je od najpoznatijih kulinarskih proizvoda u Italiji.
Ova pizza, poznata kao Margherita, a koja se na najbolji način priprema upravo u Napulju, specifična je po svojoj tankoj korici, kvalitetnim sastojcima i vrsnoj tehnici pripreme.
Potrebno:
350 grama brašna
svježi kvasac
200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
svježa mozzarella
paradajz-sos
svježi bosiljak
Priprema:
1. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte so, a zatim dodajte pjenu od kvasca.
2. Dodajte malo maslinovog ulja i ostatak vode, pa sve sjedinite.
3. Mijesite dok ne dobijete gipko i glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata.
4. Na razvučeno tijesto nanesite tanki sloj paradajz-sosa, a zatim pospite sa tanko isječenom mozzarellom.
5. Ako volite jači okus, možete dodati sitno isjeckani bijeli luk.
6. Pecite pizzu sedam minuta.
Prijatno!:)
Vijesti
EKONOMSKI ANALITIČAR UPOZORIO: "Nije se igrati sa SAD-om kao trgovinskim partnerom"
Prije 10 min0
Regija
NOVO OBRUŠAVANJE U BEOGRADU: Pao plafon u prolazu između zgrada na Novom Beogradu
Prije 16 min0
Ekonomija
NOVI UDAR NA BUDŽET GRAĐANA: Porasle cijene goriva u FBiH
Prije 16 min0
Estrada
KO ĆE SJESTI NA MJESTO MARIJE ŠERIFOVIĆ: Ovo su najjači kandidati za novog stalnog člana žirija "Zvezda Granda"
Prije 20 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 23h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
07. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.