Mini market
ŽELJANA ZOVKO IZNIJELA BRUTALNU NEISTINU DA ĆE EUFOR ŠTITITI SAMO AMBASADE: Direktorica za Zapadni Balkan je poklopila
Prije 19 min0
(...) od brašna, soli, šećera, kvasca i mlijeka.
Gastro
06. Feb. 2025 06. Feb. 2025
0
Punjeno cheeseburger pecivo i piće po izboru-savršena kombinacija za utakmicu.
Sastojci:
Tijesto:
180 gr brašna
1 kašičica soli
25 gr šećera (oko 3 kašičice)
4 grsuhog kvasca
120 ml mlijeka
35 gr putera
Premaz za peciva:
1 žumance
1 kašika mlijeka
sjemenke sezama
Fil:
100 gr faširanog mesa
1 glavica luka
1 čehna bijelog luka
1 kašika umaka od soje
1 paradajz
2 kisela krastavca
1 kašika senfa
1 kašika majoneze
1 kašika kečapa
sir
Priprema:
1. Pripremite tijesto
Zamijesite tijesto od brašna, soli, šećera, kvasca i mlijeka. Naknadno dodajte puter sobne temperature i dodatno mijesite dok se puter u potpunosti ne sjedini s tijestom. Ostavite da "odmara" 30 minuta.
2. Pripremite fil
Na nauljenu tavu dodajte meso, isjeckani luk i bijeli luk, začinite po ukusu te pržite dok meso ne potamni. Na samom kraju dodajte umak od soje. Paradajz i krastavce nasjeckajte, te pripremite umak od senfa, kečapa i majoneze.
3. Oblikujte peciva
Tijesto podijelite na jednake dijelove te pokrijte da se ne suši dok oblikujete peciva. Svaki komad tijesta razvaljajte pa punite jednom kašikom mesa, jednom kašikom paradajza i krastavaca i jednom kašikom umaka. Na fil narendajte ili stavite malu kockicu topljivog sira. Oblikujte peciva pa ih pustite da se dižu 15 minuta. Premažite žumanjkom i pospite sezamom.
4. Pecite u rerni
Peciva pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!:)
Mini market
ŽELJANA ZOVKO IZNIJELA BRUTALNU NEISTINU DA ĆE EUFOR ŠTITITI SAMO AMBASADE: Direktorica za Zapadni Balkan je poklopila
Prije 19 min0
Vijesti
"OVDJE SMO JER SMO PREDUGO TRPJELI, ALI VIŠE NEĆEMO": Govor studentkinje odjeknuo Slavijom
Prije 21 min0
Regija
NA SIGURNOJ DISTANCI: Evo gdje je Vučić dok se građani okupljaju u Beogradu
Prije 24 min0
Vijesti
AKO LAŽE RAMO, NE LAŽE DEPEŠA: FUP obavijestio kantonalne MUP-ove da imaju problem sa "depešnim saobraćajem" s MUP RS
Prije 28 min0
Gastro
MUSAKA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Složenac s piletinom se sprema za tren oka...
13. Mar. 20250
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
14. Mar. 20250
Gastro
POIGRAJTE SE ZAČINIMA I DODACIMA: Brza salata koja nam je najdraža uz pečeno meso, a može se biti i...
13. Mar. 20250
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.