JEDNOSTAVNO, UKUSNO I JEFTINO: Danas pravimo izljevak na hercegovački način, sve sastojke sigurno već imate u kući...

Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.

  • Gastro

  • 18. Feb. 2025  

  • 0

SASTOJCI

15 kašika brašna

sol

1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone

3-4 kašike ulja

topla voda

Preljev:

1 litar jogurta

1 pavlaka

sol

3-4 režnja bijelog luka

otopiti komadić putera ili masla

PRIPREMA

U posudu usuti brašno, soL, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.

Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i ubaciti u rernu da se peče.

Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.

Prohlađen izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje).

Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa preljevom od jogurta, pavlake, bijelog luka i malo soli.

U posebnoj posudi otopiti komadić putera ili masla i začiniti izljevak.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...