Evropa
DRAMATIČNE SNIMKE IZ RUSIJE: Zračna baza u plamenu nakon udara ukrajinskih dronova...
Prije 22 min0
Kombinacija sočne pečene piletine, kuhanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.
Gastro
11. Mar. 2025 11. Mar. 2025
0
Sastojci:
150 gr pilećih prsa bez kože
70 gr zelenih, tankih mahuna
sok jedne narandže
1 kašika estragon senfa
1 kašika cvjetnog meda
so i biber
maslinovo ulje
svježa majčina dušica
Priprema:
1. Ispecite piletinu
Pileća prsa posolite, pobiberite i posipajte s malo majčine dušice. Ispecite u tavi na srednje jakoj temperaturi do zlatne boje pazeći da piletina ne potamni previše i da zadrži sočnost. Piletinu ohladite te narežite na tanke ploške.
2. Skuhajte mahune
Napunite veći lonac s vodom, posolite i skuhajte mahune pazeći da ostanu hrskave i da se ne prekuhaju. Naglo ohladite, najbolje u zdjeli s ledenom vodom. Tim postupkom ćete sačuvati njihovu zelenu boju.
3. Pripremite dresing
U zdjelicu stavite senf i med, dodajte sok od narandže, so, biber i maslinovo ulje te pomoću slastičarske žice ili mikserom sve pretvorite u emulziju, tj. dresing kojim ćete začiniti salatu.
4.
Poslužite
U zdjelu stavite mahune, nasjeckanu piletinu i sve prelijte dresingom. Dobro promiješajte i poslužite.
Prijatno!:)
Evropa
DRAMATIČNE SNIMKE IZ RUSIJE: Zračna baza u plamenu nakon udara ukrajinskih dronova...
Prije 22 min0
Regija
VUČIĆ POBJESNIO PRED KAMERAMA: "Gotovo sam uvjeren da NATO nije bio ni obaviješten i da im nisu čak ni rekli..."
Prije 32 min0
Jeste li znali
SENZACIONALNO OTKRIĆE: Kako je u Bosni otkriven podzemni hram nepobjedivog božanstva kome se klanjalo pola svijeta…
Prije 38 min0
Zabava
VIC DANA: Mostarci su za Google znali puno prije interneta, stotinama godina koristili su...
Prije 41 min0
Gastro
MALE TAJNE MAJSTORA KUHINJE: Za savršene faširane šnicle - samo slijedite upute...
17. Mar. 20250
Gastro
DOMAĆE JE NAJBOLJE: Napravite slasne buhtle prema našem receptu i oduševite ukućane...
Prije 23h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
18. Mar. 20250
Gastro
NAPRAVITE ZAPEČENU TJESTENINU S LUKOM: Mnogi je vole, a ovdje je recept inspirisan francuskom...
17. Mar. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.