NA OVAJ NAČIN MOŽETE KVALITETNO ISKORISTITI OSTATKE PILETINE: Kombinirajte grašak šećerac, čili i...

(...) pileća prsa pa ih začinite dresingom od maslinovog ulja, limuna i majoneze.

  • Gastro

  • 22. Mar. 2025  22. Mar. 2025

  • 0

Sastojci:

50 gr rižinih rezanaca

100 gr graška šećerca, prerezanog po dužini na pola

1manja čili papričica

1 šaka svježeg bosiljka

2 komada kuhanih ili pečenih pilećih prsa

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika limunove korice

2 kašike limunovog soka

1 kašika majoneze

Priprema:

1. Skuhajte rižine rezance

Rižine rezance natopite vodom: u kuhalu zagrijte vodu i prelijte preko rezanaca te ih ostavite 4 minute, zatim procijedite.

2. Napravite dressing

U međuvremenu napravite dressing. Umiješajte maslinovo ulje, limun (koricu i sok) i majonezu te ako želite, začinite.

3. Pomiješajte sastojke za salatu

U posudu s rezancima ubacite grašak, čili i bosiljak i pola dressinga te lagano protresite da se sastojci sjedine.

4. Poslužite

Salatu rasporedite u dvije zdjelice, narežite pileća prsa i ubacite ih na vrh rezanaca te poškropite ostatkom dressinga. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...