Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 59 min0
(...) grama riže.
Gastro
11. Apr. 2025 11. Apr. 2025
0
Danas imamo za vas receptić za jedno brzo, a ukusno jelo.
Sastojci:
300 gr pilećeg filea
300 gr riže
100 gr šampinjona
1 luk
1 mrkva
1 l temeljca
50 ml vina
3 kašike masla
so i biber
bijeli luk
prstohvat bosiljka
prstohvat vlasca
kašika parmezana
kašika putera
kašika peršuna
Priprema:
1. Pripremite meso
Pileći file operite, dobro posušite, posolite i pobiberite sa svake strane.
2. Pržite
Rastopite masla, prepecite file sa svake strane po par minuta, izvadite i ostavite sa strane.
3. Dodajte povrće i rižu
Luk i mrkvu nasjeckajte na sitne komadiće, stavite dinstati na maslo gdje se file prepekao. Dok luk zastakli dodajte rižu i dinstajte nekoliko minuta, pa dodajte narendane šampinjone. Začinite i podlijte vinom.
4. Kuhajte
Kada vino ispari vratite meso i počnite podlijevati temeljcem dok riža ne počne upijati tekućinu. Dok se riža prokuhala dodajte kašiku putera i parmezan, pa kuhajte još desetak minuta. Ugasite vatru i posipajte peršunom.
Prijatno!:)
Vijesti
VUČIĆ BI SADA NAJRADIJE UDARIO GLAVOM U ZID: "Na protestima je čovjek kojem sam obezbijedio platu od 5.000 eura, odmah sam..."
Prije 59 min0
Svijet
"NAŠA BOL NE ZASLJEPLJUJE NAS ZA PATNJU DRUGIH": Palestinci u Gazi protestovali sa slikama ubijene izraelske djece
Prije 1h0
Ekonomija
DA LI JE OVO NAJJEFTINIJE MJESTO ZA LJETOVANJE: Cijeli dan jela i pila za samo 10,50 eura
Prije 1h0
Sport
INTER ELIMINISAN SA SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA: Brazilci idu u četvrtfinale
Prije 2h0
Gastro
NAPRAVITE PAPRIKE PUNJENE PURETINOM: Podesite vatru tako da umak lagano krčka, poklopite i kuhajte dok...
28. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
Prije 10h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.