VRHUNSKA OKREPA ZA DANE VIKENDA: Napravite gustu pileću čorbu s makaronima po ovom receptu i dodajte...

(...) špinat ili blitvu.

  • Gastro

  • 09. Maj 2025  09. Maj 2025

  • 0

Fina pileća čorba sa špinatom ili blitvom savršeno je jelo za okrjepu.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

500 grpilećih prsa

1 kašika putera

1 luk

1 komorač

500 ml temeljca

500 ml vode

1 konzerva bijelog graha

150 gr tjestenine (školjkice)

100 gr špinata ili blitve

sok pola limuna

so

biber

parmezan za posluživanje

Priprema:

1. Pripremite sastojke

Piletinu narežite na kockice, luk narežite na listiće, a komorač očistite od vanjskih listova i narežite na četvrtine. Nasjeckajte na tanke listiće, kao i luk.

2. Ispecite piletinu

Na vrućem ulju zapecite piletinu koju ste prethodno začinili. Kada poprimi boju sa svih strana, izvadite ju iz tave. U tavu zatim dodajte puter, luk i komorač pa dinstajte otprilike 15 minuta.

3. Dodajte grah i tjesteninu

Vratite piletinu, zalijte temeljcem i vodom, i pustite da zavre. Zatim dodajte grah i tjesteninu te dodatno začinite po ukusu. Kuhajte otprilike sedam minuta pa umiješajte špinat ili narezanu blitvu te limunov sok.

4. Poslužite

Poslužite i po želji posipajte narendanim parmezanom. 

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...