Vijesti
SNSD-ovac KOJI JE POTVRDIO SPROVOĐENJE SCHMIDTOVE ODLUKE: "Ostali smo bez budžetskog novca"
Prije 7 min0
(...) špinat ili blitvu.
Gastro
09. Maj 2025 09. Maj 2025
0
Fina pileća čorba sa špinatom ili blitvom savršeno je jelo za okrjepu.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
500 grpilećih prsa
1 kašika putera
1 luk
1 komorač
500 ml temeljca
500 ml vode
1 konzerva bijelog graha
150 gr tjestenine (školjkice)
100 gr špinata ili blitve
sok pola limuna
so
biber
parmezan za posluživanje
Priprema:
1. Pripremite sastojke
Piletinu narežite na kockice, luk narežite na listiće, a komorač očistite od vanjskih listova i narežite na četvrtine. Nasjeckajte na tanke listiće, kao i luk.
2. Ispecite piletinu
Na vrućem ulju zapecite piletinu koju ste prethodno začinili. Kada poprimi boju sa svih strana, izvadite ju iz tave. U tavu zatim dodajte puter, luk i komorač pa dinstajte otprilike 15 minuta.
3. Dodajte grah i tjesteninu
Vratite piletinu, zalijte temeljcem i vodom, i pustite da zavre. Zatim dodajte grah i tjesteninu te dodatno začinite po ukusu. Kuhajte otprilike sedam minuta pa umiješajte špinat ili narezanu blitvu te limunov sok.
4. Poslužite
Poslužite i po želji posipajte narendanim parmezanom.
Prijatno!:)
Vijesti
SNSD-ovac KOJI JE POTVRDIO SPROVOĐENJE SCHMIDTOVE ODLUKE: "Ostali smo bez budžetskog novca"
Prije 7 min0
Društvo
KOLONE SUMNJIVIH VOZILA NA ULAZU U BATAJNICU: Krenut će put Niša, na skup Aleksandra Vučića koji će...
Prije 11 min0
Regija
VUČIĆ O ODRŽAVANJU VANREDNIH IZBORA U SRBIJI: "Uvijek sam spreman razmotriti sve zahtjeve, što se tiče radikalizacije..."
Prije 26 min0
Zabava
GRADSKI RIVAL TO NIJE MOGAO GLEDATI: Espanyol prskalicama spriječio slavlje fudbalera Barcelone (VIDEO)
Prije 39 min0
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
14. Maj 20250
Gastro
PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Napravite tjesteninu s piletinom koja neće opteretiti kućni budžet
14. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Jednostavan vodič za uzgoj domaćeg paradajza, nema šanse da ne uspije...
15. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE TORTILJE S TUNOM: Ako nemate puno vremena za kuhanje, ali opet raspoloženi ste za...
13. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.