Mini market
OVO JE IRANSKI NUKLEARNI NAUČNIK KOJEG SU UBILI: Neposredno pred smrt izgovorio je riječi koje su zaledile Izraelce...
Prije 26 min0
(...) ukusan zaloga, isprobajte recept za tortilje s tunom, za čiju će vam pripremu biti potrebno samo 15 minuta.
Gastro
13. Maj 2025
0
Po želji u fil možete dodati i konzervirani grah ili sir.
Sastojci:
4 kašike kukuruza
4 kašike kiselih krastavaca, sitno sjeckanih
500 gr konzerviranih komada tune u salamuri
2 kašike svježeg peršuna, nasjeckanog
1 kašika senfa
1½ kašičice majoneze
200 gr grčkog jogurta
sok pola limuna
so, po ukusu
biber, po ukusu
4 tortilje
4 lista salate po izboru
Priprema:
1. Pripremite fil
U većoj posudi sjedinite kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršun, senf, majonezu, grčki jogurt, sok od limuna, so i biber po ukusu.
2. Nafilujte tortilju
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte tortilju. Zgrijte je 30 sekundi sa svake strane. Prebacite tortilju na tanjir i u sredinu stavite list salate te dvije žlice fila.
3. Zamotajte tortilju
Preklopite rubove pa usko zamotajte tortilju kako fil ne bi curio.
4. Poslužite
Svaku blago dijagonalno prerežite i poslužite.
Prijatno!:)
Mini market
OVO JE IRANSKI NUKLEARNI NAUČNIK KOJEG SU UBILI: Neposredno pred smrt izgovorio je riječi koje su zaledile Izraelce...
Prije 26 min0
Hronika
TRAGEDIJA U TUZLANSKOM KANTONU: Mladić se utopio u jezeru Modrac
Prije 41 min0
Vijesti
NAKON KRIVIČNE PRIJAVE MIRNESA AJANOVIĆA: SIPA dostavila Tužilaštvu BiH izvještaj protiv ministra odbrane Zukana Heleza
Prije 57 min0
Evropa
ERDOGAN ODMAH REAGOVAO: Razgovarao je sa Trumpom - "Potrebna je hitna akcija!"
Prije 1h0
Gastro
NAPRAVITE MILLE-FEUILLE S JAGODAMA: Donosimo recept sa vikend-poslasticu, obavezno se upustite u ovo gastro-avanturu
13. Jun. 20250
Gastro
A MENI DANAS PAŠU STVARI LAGANE: Bogat povrtni umak, kremasti bešamel i slojevi sočnih...
14. Jun. 20250
Gastro
ZASLADITE VIKEND: Napravite ukusnu savijaču sa višnjama, i uživajte u svakom zalogaju
13. Jun. 20250
Gastro
RUČAK SIROMAŠAN UGLJIKOHIDRATIMA, ALI IZUZETNO BOGATOG OKUSA: Napravite piletinu s pestom na ovaj način
Prije 13h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.