Ekonomija
KO PREŽIVI PRIČAT ĆE: Sindikalna potrošačka korpa za april iznosila je čak...
Prije 17 min0
Poznati britanski chef Jamie Oliver često dijeli brze i jednostavne recepte, idealne za one dane kada nemamo previše vremena, a sada smo pronašli jedan upravo takav.
Gastro
14. Maj 2025 14. Maj 2025
0
Tjestenina s piletinom koja je prepuna okusa, jednostavna za pripremu i neće opteretiti kućni budžet.
Sastojci:
1 kg pilećih zabataka
160 gr luka
160 gr mrkve
160 gr celera
800 gr pelata
600 gr tjestenine po izboru
100 gr halloumi sira
2 kašike emaslinovog ulja
2 kašike vinskog octa
Priprema:
1. Ispecite meso
U velikoj tavi zagrijte dvije kašike maslinovog ulja na jakoj vatri i propecite pileće zabatke sa svih strana, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjir i ostavite sa strane, prenosi Index.hr.
2. Prodinstajte povrće
U istoj tavi prodinstajte nasjeckani luk, mrkvu i celer, oko pet minuta, dok povrće ne omekša. Vratite piletinu natrag, dodajte 2 kašike crvenog vinskog octa i pustite da alkohol ispari.
3. Dodajte pelate
Rukama zdrobite pelat i dodajte ga u posudu, a zatim ulijte još malo vode. Pustite da zavre, a potom smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko sat vremena, povremeno miješajući, dok se meso ne počne raspadati s kostiju.
4. Skuhajte tjesteninu
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakovanja u posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite.
5. Odvojite meso od kosti
Meso skinite s kostiju, usitnite viljuškom i vratite u umak. Maknite kožu i kosti. Po potrebi posolite i pobiberite.
6. Sve zajedno pomiješajte
Umiješajte tjesteninu u umak, narendajte većinu halloumija i promiješajte. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i narendajte ostatak sira po vrhu prije posluživanja.
Prijatno!:)
Ekonomija
KO PREŽIVI PRIČAT ĆE: Sindikalna potrošačka korpa za april iznosila je čak...
Prije 17 min0
Hronika
"SB" NA MJESTU DOGAĐAJA: Teška krađa bankomata u Sarajevu, raznesen eksplozivom (FOTO)
Prije 24 min0
Hronika
GOSTI U ŠOKU: Potukle se konobarice u kafiću u BiH, jedna završila u bolnici
Prije 28 min0
Ekonomija
PIŠI PROPALO: Ništa od prodaje posrnulog trgovačkog giganta, nije bilo...
Prije 33 min0
Gastro
TAJNA LJUTE PAPRIKE: Brojne su blagodati za zdravlje, ne biste vjerovali za šta je sve dobra…
14. Maj 20250
Gastro
PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Napravite tjesteninu s piletinom koja neće opteretiti kućni budžet
14. Maj 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Jednostavan vodič za uzgoj domaćeg paradajza, nema šanse da ne uspije...
15. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE TORTILJE S TUNOM: Ako nemate puno vremena za kuhanje, ali opet raspoloženi ste za...
13. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.