NAPRAVITE MILLE-FEUILLE S JAGODAMA: Donosimo recept sa vikend-poslasticu, obavezno se upustite u ovo gastro-avanturu

(Pro)ljetni užitak.

  • Gastro

  • 13. Jun. 2025  13. Jun. 2025

  • 0

Sastojci za 6 osoba:

1 pakovanje gotovog lisnatog tijesta u roli

400 gr jagoda

šećer u prahu

500 ml mlijeka

2 žumanca

2 kašike gustina

2 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

PRIPREMA:

1. Prvo pripremite kremu i pustite je da se dobro ohladi. Za pripremu kreme u loncu pomiješajte žumanca sa šećerom, brašnom i vanilin šećerom. Miješajte kuhačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica.

2. Stavite lonac na vatru i postepeno dodajte mlijeko, neprestano miješajući, kako biste izbjegli grudvice. Kada se zgusne, krema je gotova. Po želji u nju možete dodati koricu limuna.

3. Gotovu kremu pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se dobro ohladi. Kremu možete pripremiti i dan ranije.

4. Lisnato tijesto narežite na tri jednaka dijela, svaki obilno pospite šećerom u prahu, izbodite viljuškom i ubacite u frižider na 15 min. Zatim stavite peći 15 minuta na 200 stepeni. Prije nego krenete dalje, pustite da se pečeno tijesto ohladi.

5. Jagode oprati i narezati na ploške. Na prvi list stavite kremu, povrh rasporedite jagode i poklopite drugim listom. Ponovite postupak. Zadnji list obilno pospite šećerom u prahu i stavite u frižider do posluživanja. 

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...