RUČAK SIROMAŠAN UGLJIKOHIDRATIMA, ALI IZUZETNO BOGATOG OKUSA: Napravite piletinu s pestom na ovaj način

Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u rerni.

  • Gastro

  • 15. Jun. 2025  15. Jun. 2025

  • 0

Sastojci:

1 kg filea pilećih prsa

130 gr domaćeg ili kupovnog pesta od bosiljka

sol, po ukusu

biber, po ukusu

500 gr cherry paradajza

Priprema: 

1. Začinite piletinu 

Piletinu uvaljajte u pesto sa svake strane (otprilike 2 kašike pesta na svaki filet). Po želji začinite solju i biberom.

2. Grill 

Zagrijte grill, grill tavu ili običnu tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu sa svake strane 5 do 6 minuta. Prebacite na zagrijani tanjir. Propržite paradajz dok ne omekšaju i poprime smeđu boju. Nadjenite piletinu s još malo pesta i poslužite s paradajzom.

3. Rerna

Zagrijte rernu na 180 stepeni te lim za pečenje obložite aluminijskom folijom ili papirom za pečenje. Piletinu ubacite u lim za pečenje, pecite 30 minuta pa ubacite rajčice u lim s piletinom. Pecite još 20 minuta dok se piletina u potpunosti ne ispeče.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...