Svijet
GORI NA BLISKOM ISTOKU: Procurile snimke iz Saudijske Arabije, pripreme za rat s Iranom u punom jeku...
Prije 17 min0
(...) malo drugačije pripremčjenu tjesteninu.
Gastro
19. Jun. 2025 19. Jun. 2025
0
Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.
Sastojci:
300 gr špageta
250 gr burrata sira
30 gr listova bosiljka
4 kašike emaslinovog ulja
2 čehna bijelog luka
1 kašika parmezana
2 patlidžana
so po ukusu
biber po ukusu
biljno ulje (za prženje)
Priprema:
1. Propržite patidžane
Patlidžane ogulite, očistite, narežite na ploške, a zatim na tanke i dugačke trakice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri te ubacite narezane patlidžane. Kratko ih propržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih i stavite na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće.
2. Napravite umak
U posudu stavite sir, bosiljak, 2 kašike maslinovog ulja, bijeli luk te začinite solju i biberom. Pomoću štapnog miksera izmiksajte sastojke kako bi dobili glatki i gusti umak.
3. Skuhajte špagete
U zakuhalu vodu stavite špagete te kuhajte prema uputama na pakovanju, a prije nego što ju ocijedite, sačuvajte otprilike 250 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
4. Sjedinite sastojke
U veću tavu na srednje jaku vatru stavite preostale dvije kašike maslinovog ulja te dodajte kuhane špagete. Umiješajte umak od sira i po potrebi dodajte vode od tjestenine da malo razrijedite umak. Umiješajte patlidžane i parmezan. Sve dobro promiješajte i sklonite s vatre.
5. Poslužite
Poslužite s još malo parmezana po želji.
Prijatno!:)
Svijet
GORI NA BLISKOM ISTOKU: Procurile snimke iz Saudijske Arabije, pripreme za rat s Iranom u punom jeku...
Prije 17 min0
Hronika
DRAMA S DRUGE STRANE GRANICE: Građane uznemirilo podrhtavanje tla i jaka svjetlost na nebu...
Prije 37 min0
Jeste li znali
PROROČANSTVO KOJE LEDI KRV U ŽILAMA: Tajna najstarijeg i najvećeg grada na svijetu skrivena je u ostacima drevne civilizacije...
Prije 51 min0
Zabava
HIT NA INTERNETU: Nakon što Trojka ustupa direktora FUP-a, red je da hrvatskom narodu pripadne i mjesto Reis-ul-uleme u BiH...
Prije 53 min0
Gastro
NE MORATE ČEKATI DA SE TIJESTO DIGNE: Brze kiflice sa šunkom i sirom
18. Jun. 20250
Gastro
TAJNA STARA STOTINU GODINA: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
19. Jun. 20250
Gastro
TRIKOVI TURSKE KUHINJE: Za tren oka napravite izvrsne somune i iznenadite ukućane… (VIDEO)
18. Jun. 20250
Gastro
TEŠKO DA MOŽEMO ZAMISLITI RUČAK BEZ SALATE: Evo koje su to 24 najbolje na svijetu
19. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.