Svijet
TRUMPU ZBOG EPSTEINA PADA POPULARNOST: "Izabrali smo te jer si trebao biti drugačiji"
Prije 1 min0
(...) malo drugačije pripremčjenu tjesteninu.
Gastro
19. Jun. 2025 19. Jun. 2025
0
Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.
Sastojci:
300 gr špageta
250 gr burrata sira
30 gr listova bosiljka
4 kašike emaslinovog ulja
2 čehna bijelog luka
1 kašika parmezana
2 patlidžana
so po ukusu
biber po ukusu
biljno ulje (za prženje)
Priprema:
1. Propržite patidžane
Patlidžane ogulite, očistite, narežite na ploške, a zatim na tanke i dugačke trakice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri te ubacite narezane patlidžane. Kratko ih propržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih i stavite na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće.
2. Napravite umak
U posudu stavite sir, bosiljak, 2 kašike maslinovog ulja, bijeli luk te začinite solju i biberom. Pomoću štapnog miksera izmiksajte sastojke kako bi dobili glatki i gusti umak.
3. Skuhajte špagete
U zakuhalu vodu stavite špagete te kuhajte prema uputama na pakovanju, a prije nego što ju ocijedite, sačuvajte otprilike 250 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
4. Sjedinite sastojke
U veću tavu na srednje jaku vatru stavite preostale dvije kašike maslinovog ulja te dodajte kuhane špagete. Umiješajte umak od sira i po potrebi dodajte vode od tjestenine da malo razrijedite umak. Umiješajte patlidžane i parmezan. Sve dobro promiješajte i sklonite s vatre.
5. Poslužite
Poslužite s još malo parmezana po želji.
Prijatno!:)
Svijet
TRUMPU ZBOG EPSTEINA PADA POPULARNOST: "Izabrali smo te jer si trebao biti drugačiji"
Prije 1 min0
Svijet
GENOCID SE NASTAVLJA PRED OČIMA CIJELOG SVIJETA: Izraelska vojska pobila djecu koja su stajala u redu za vodu (VIDEO)
Prije 3 min0
Regija
ČESI SAVJETOVALI KAKO PROĆI JEFTINIJE NA LJETOVANJU NA JADRANU: Šokirani su cijenom piva
Prije 6 min0
Evropa
DIREKTAN POGODAK: Ukrajinci uništili ruski raketni sistem vrijedan 45 miliona dolara (VIDEO)
Prije 10 min0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
NJIHOVO JE VRIJEME I ONE JESU SKUPE, ALI ŠTA NIJE: Napravite pitu od borovnica po ovom receptu
11. Jul. 20250
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.