NAKON HRVATA ODLAZE I SLOVENCI: Zbog napada Irana na zračnu bazu u Erbilu SLOVENIJA POVLAČI SVOJE VOJNIKE, biće evakuirani skupa sa...

Zbog napada Irana na zračnu bazu u Erbilu na sjeveru Iraka Slovenija će povući svojih šest vojnika koji su tamo s koalicijskim snagama sudjelovali u obuci iračke vojske, objavilo je u srijedu ujutro slovensko ministarstvo obrane

  • Svijet

  • 08. Jan. 2020  

  • 0

Slovenski vojnici će biti izvučeni zajedno s njemačkim vojnicima

Izvlačenje će, kako se dodaje, biti izvedeno zajedno s evakuacijom njemačkih vojnika koji se tamo nalaze u istoj misiji. O odluci o povlačenju obaviješteni su predsjednik države Borut Pahor i ministar obrane Karl Erjavec koji su se rano ujutro o stanju u Iraku konzultirali u ministarstvu obrane i preko video konferencije razgovarali sa slovenskim vojnicima u Erbilu.

Nitko od slovenskih vojnika nije ozlijeđen

O povlačenju snaga iz Iraka obaviješten je i predsjednik vlade Marjan Šarec, a svi pripadnici slovenske vojske u vrijeme napada na zračnu bazu bili su u skloništu, nisu ozlijeđeni i dobro se osjećaju, priopćili su iz slovenskog ministarstva obrane.

Ministar vanjskih poslova Miro Cerar kazao je u vezi sa zaoštravanjem situacije u Iraku da sve strane poziva na smanjivanje napetosti, te dodao da će sudjelovati na izvanrednom ministarskom sastanku članica EU-a u petak na kojemu će članice uskladiti svoje djelovanje, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...