"SLUČAJNO" PROCURILO, MJESEC DANA PRIJE PREMIJERE: Pogledajte kako izgleda najnoviji Samsung Galaxy iz serije 20…

Za manje od mjesec dana Samsung će predstaviti nove mobitele iz serije Galaxy S, a nova serija nosit će naziv Galaxy S20

  • HiTec

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

Unutar serije za sada se očekuju tri modela – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra. I dok smo dizajn nove serije do sada temeljili na renderima, sada su stigle i prve prave fotografije (xda developers) koje otkrivaju kako jedan od gore tri navedena telefona izgleda uživo.

Na priloženim fotografijama prikazan je srednji model – Galaxy S20+ 5G. Fotografije su došle do javnosti zahvaljujući leakeru koji se nije previše obazirao na jasno označene upute o zabrani fotografiranja uređaja te o zabrani odavanja informacija. Budući je dvije od ukupno tri upute prekršio, nije isključeno da nije prekršio i treću koja brani prodaju uređaja.

Na fotografiji koja prikazuje broj i raspored kamera vidi se kako će Galaxy S20+ imati četiri kamere sa stražnje strane te jednu bljeskalicu. Čini se kako će sa stražnje strane postojati i mikrofon koji će najvjerojatnije služiti za snimanje zvuka.

Prema dostupnim informacijama Galaxy S 20+ trebao bi mati kamere od 12 MP (Sony IMX555) i 64 MP (Samsung ISOCELL S5KGW2) te kameru nepoznate razlučivosti sa senzorom Samsung ISOCELL S5K2LA i četvrtu o kojoj trenutno nije poznano ništa vezano uz specifikacije. S prednje strane, takozvana selfie kamera imat će Sonyjev IMX374 senzor razlučivosti 10 MP koji se nalazi i na serijama Galaxy S10 i Note10.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...