NEĆE SE TAKO LAKO RIJEŠITI KOLINDE: "Namjeravam nakon isteka mandata zatražiti Ured i nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske"

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, planira nakon što joj istekne mandat zatražiti, baš poput Stjepana Mesića svojedobno, Ured. Potvrdila je to za Novu TV u Izraelu, gdje se nalazi u svom posljednjem državničkom posjetu

  • Regija

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Kazala je da je mislila da nakon 18. februara neće zatražiti Ured, ali čini se da se predomislila jer izrazila je želju nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske za što joj, kako je rekla, treba baza.

'Nakon pet godina ovog intenzivnog rada i želim se najprije malo odmoriti jer ni jedno ljudsko biće fizički ne može bez odmora. I onda ću polako razmišljati. Imam toliko ponuda već. Ali ono što sam rekla - u svakom slučaju radit ću u promidžbi hrvatskih interesa, neću se miješati u politiku predsjednika.

Dakle, kad preuzme dužnost Milanović, ja ga neću ni kritizirati ni hvaliti ni komentirati njegov rad. Ali ono što ću svakako nastaviti, na čemu ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na promicanju naših interesa, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja u Hrvatskoj općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštita okoliša, čisti Jadran i slično', kazala je Grabar-Kitarović. 

 

Navela je da ostaje u Hrvatskoj i da je često pitaju za Ured.

'Svakako ostajem. Pitaju me često za ured, ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sad nekako razmišljam da treba ta neka baza ako želite raditi ozbiljan posao, a ja ne mogu sjediti negdje i ništa ne raditi. Ali pustite me još malo da se odmorim, da ovo sve prođe pa ćemo znati detalje', kazala je Grabar-Kitarović.

Nakon prestanka obnašanja dužnosti predjednica ima pet godina pravo na ured, na dva državna službenika, osobnog vozača i službeno osobno vozilo.

Također, ima korištenje prava na fizičku zaštitu sukladno posebnim propisima, nastavlja korištenje tog prava i nadalje u istom opsegu i može ga koristiti trajno.

Grabar-Kitarović veljači će funkciju predati Zoranu Milanoviću, a nakon prestanka obnašanja dužnosti prvih šest mjeseci ima pravo na naknadu u visini plaće te 50 posto plaće u sljedećih šest mjeseci.

Plaća Grabar-Kitarović prema njezinoj imovinskoj kartici iznosi 24.376,20 kuna neto.

Ivo Josipović nakon izgubeljenih izbora vratio se na Pravni fakultet dok je Stjepan Mesić zadržao svoj ured sve do 2016. godine kada je zakon promijenila Vlada Tihomira Oreškovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...