VUČIĆU OPET NEĆE BITI DOBRO: Hashim Thaci otputovao u službenu posjetu SAD-u, evo šta je rekao prije ulaska u avion...

Predsjednik Kosova Hashim Thaci otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gdje će se sastati sa visokim zvaničnicima američke administracije

  • Regija

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Sjedinjene Američke Države su ponovo usredtočile pažnju na događaje na Kosovu i u regionu, angažujući se na postizanju konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije, kako bi se otvorio put stranim investicijama i ekonomskom razvoju, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.


Prije polaska u SAD, Thaci je rekao da Kosovo ima sreće što su Sjedinjene Američke Države i dalje posvećene Kosovu, miru, stabilnosti i prosperitetu Kosova i čitavog regiona.

"Rukovodstvo predsjednika Trumpa, podrška sekretara Pompea i direktno angažovanje posebnog izaslanika, ambasadora Grenella su za nas ohrabrujući", rekao je Thaci, dodavši:

“Blagosiljani smo našim stalnim prijateljstvom, našim specijalnim odnosom sa Sjedinjenim Američkim Državama".

Thaci će u Washingtonu održati prezentacije i dvije debate o dešavanjima na Kosovu i u regionu, jednu u Brookings institutu, a drugu u Atlantic Council, a održaće i think-tanks sastanke od uticaja na spoljnu politiku SAD-a. Thaci će govoriti o dosadašnjim dostignućima, o prioritetima Kosova i o izazovima i mogućnostima na putu evroatlantskih integracija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...