THACI DEMOLIRAO DAČIĆA I VULINA: „Srbija još nije promijenila fašističku politiku…“

Predsjednik Kosova Hashim Thaci ocijenio je povodom uvredljivih izjava ministara u Vladi Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina o albanskim žrtvama nedavnog rata, da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku.

  • Regija

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 1

Thaci je na Twitteru napisao da su izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama akcije koje podrivaju dijalog i napore za pomirenje.

- Uvredljive izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama rata, koje je ubio Miloševićev režim, dokaz su da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku. Takve akcije štete dijalogu i podrivaju naše zajedničke napore za pomirenje - napisao je Thaci na Twitteru.

Zbog ovih izjava, prethodno su reagovali predsjednica kosovskog parlamenta Vlosa Osmani i Vlada Kosova.

Osmani je rekla da Vlada Kosova nikako ne treba da pregovara s ljudima poput Ivice Dačića, koji, kako je navela, "skrivanjem zločina i prijetnjama čine dvostruki zločin".

Ona je na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva kosovskog parlamenta rekla da je dijalog Kosova i Srbije, umjesto da služi za normalizaciju odnosa dvije države, poslužio za "normalizaciju srpskih političara koji su bili dio režima Slobodana Miloševića".

- S nekim poput Dačića koji u ovom trenutku otvoreno prijeti i skriva zločin, čime čini dvostruki zločin, Vlada Kosova apsolutno ne bi trebalo da pregovara - rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, Dačić je otvoreno prijetio Srbima "koji mogu ukazati na mjesto gdje se nalaze žrtve s Kosova".


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...