NA KOGA LI PUTIN MISLI: "Pokušavaju da "ukradu" pobjedu u Drugom svjetskom ratu"

- Predsjednik Rusije Vladimir Putin smatra da je primjereno da se u ustavu zemlje precizno propiše norma o zaštiti istine o Drugom svjetskom ratu.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Na sastanku sa radnom grupom za pripremu izmjena osnovnog zakona zemlje, ruski lider rekao je da se preduzimaju pokušaji da se od zemlje "ukrade" pobjeda u Drugom svjetskom ratu, "ali da to je nemoguće".

"Ko je jurišao na Berlin, čija zastava se vijorila iznad Rajhstaga? To niko neće zaboraviti", naglasio je Putin.

Ipak, on se složio da se takvim pokušajima treba "aktivno suprotstaviti".

"I biće primjereno da se to precizno zabilježi u osnovnom zakonu zemlje", zaključio je predsjednik Rusije.

Po tom pitanju oglasio se i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji je rekao da su svi pokušaji da se narod Sovjetskog saveza optuži da je odgovoran za početak Drugog svjetskog rata - besperspektivni.

"Svjedoci smo velikog broja pokušaja da se prepiše istorija, da se iz Sovjetskog saveza stvori krivac za početak Drugog svjetskog rata. To je neprihvatljivo", dodao je on.

(Sputnjik/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...