JOHNSON PROGLASIO NACIONALNI KARANTIN: "Iz kuće možete izaći samo u najneophodniju kupovinu, jednu vježbu dnevno, u..."

Britanski premijer Boris Johnson objavio je da je proglasio stanje nacionalne hitnosti odnosno nacionalni karanten koji će trajati najmanje tri naredne sedmice. Ovim se Velika Britanija pridružila brojnim evropskim zemljama koje su se odlučile na sličan korak.

  • Svijet

  • 23. Mar. 2020  

  • 0

"Ovo moramo uraditi kako bismo sačuvali naš zdravstveni system i kako bi usporili širenje virusa, također da bi dali šansu nacionalnom zdravstvenom servisu da se nosim s ovim te da spasimo mnoge živote. Morate ostati kod kuće. Iz kuće možete izaći samo u najneophodniju kupovinu, jednu vježbu dnevno, u apoteku ili u bolnicu kada je to neophodno te na posao samo ukoliko ne možete raditi od kuće. Nemojte se susretati s porodicom i prijateljima koji ne žive s vama. Policija će imati dozvolu da kažnjava te da 'razbija' okupljanja veća od dvije osobe. Svi objekti koji ne prodaju esencijalne namirnice će biti zatvoreni, zabranjuju se sva javna okupljanja poput vjenčanja, krštenja ili drugih okupljanja osim sahrana. Nakon tri sedmice ćemo vidjeti kakvi su rezultati i kakve su šanse da se ove mjere umanje”, kazao je premijer Velike Britanije Boris Johnson u obraćanju iz svog ureda u Downing Streetu.

Britanija se ovime pridružila Francuskoj, Njemačkoj i Italiji u najtežim mjerama u borbi protiv korona virusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...