"SB" DONOSI PREGLED STANJA ZARAZE NA PROSTORU BIVŠE JUGOSLAVIJE: Evo kakvo je stanje po državama (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 173

  • Regija

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije ukupno je koronavirusom zaraženo 1.828 osoba, odnosno 148 više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je preminulo 18 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 173, odnosno 5 slučajeva više nego danas u 12.00 sati. Riječ je o tri zaražene osobe iz Širokog Brijega i dvije iz Mostara.

Danas je jedna osoba preminula u Sloveniji, riječ je o slučaju iz doma penzionera u mjestu Šmarje pri Jelšah. U Sloveniji je do večeras zaraženo 528, odnosno nepromijenjen broj u odnosu na situaciju od 12.00 sati danas. .

Broj oboljelih u Srbiji dostigao je 384, odnosno 81 više u odnosu na jučerašnji dan. Najviše registrovanih je u Beogradu (158), Nišu (40) i Valjevu (38).

U Hrvatskoj je broj zaraženih osoba 442, odnosno 24 više nego danas u 12.00 sati. Na respiratoru je ukupno deset bolesnika. Njihova prosječna životna dob je 61 godina.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 53 inficirana slučaja što je za 1 više nego danas u 12.00 sati. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 356 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 71, odnosno 8 više zaraženih nego danas u 12.00 sati.

Sjeverna Makedonija potvrdila je 177 slučajeva zaraze, odnosno 29 više nego jučer. Jedna osoba je do sada izliječena, a dvije su umrle.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...