PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Gotovo 12.000 zaraženih, raste i broj umrlih... (INTERAKTIVNA MAPA)

U Bosni i Hercegovini večeras je evidentirano novih 20 slučaja zaraze, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 1.221.

  • Regija

  • 17. Apr. 2020  

  • 1

Ukupan broj zaraženih koronavirusom na prostoru bivše Jugoslavije večeras iznosi 11.898 što je 487 novih slučajeva u odnosu na stanje od danas od 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu umrlo 319 osoba.

U Bosni i Hercegovini večeras je evidentirano novih 20 slučaja zaraze, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 1.221. Još jedna osoba je u toku dana preminula tako da je ukupan broj mrtvih sada 46.

Vlada Republike Hrvatske saopćila je da su u Hrvatskoj zaražene još 23 osobe, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 1.814. Još jedna osoba je preminula, tako da je ukupan broj umrlih sada 36. Izliječeno je 600 osoba.

Ukupan broj zaraženih na Kosovu večeras iznosi 449. Preminulo je 11 osoba, dok je izliječeno osam osoba.

Sjeverna Makedonija večeras je registrovala novih 36 slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 1.117. Preminulo je 46 osoba. Oporavila se 121 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 303 slučaja zaraze što nepromijenjen broj u odnosu na stanje od danas. Preminule su do sada 4 osobe. U kritičnom stanju su 34 osobe. Broj trenutno oboljelih zdravstvenih radnika je 23. Dva ljekara su izliječena i oporavljena.

U Srbiji su danas registrovana 372 nova slučaja zaraze, čime je ukupan broj oboljelih povećan na 5.690. Preminulo je još sedam osoba, tako da je ukupan broj umrlih povećan na 110.

Slovenija večeras je zabilježila novih 36 slučaja zaraze, i sada ukupan broj zaraženih iznosi 1.304. U toku dana umrlo je još 5 osoba čime je ukupan broj mrtvih sada 66. U kritičnom stanju je 28 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...