BRAZILSKOG PREDSJEDNIKA BAŠ BRIGA: "Umrlo 5.000 - Pa šta? Žao mi je, ali šta biste vi htjeli da učinim?"

Prema podacima brazilskog ministarstva zdravlja, broj potvrđenih smrtnih ishoda od kovida 19 u toj zemlji dostigao je 5.000.

  • Svijet

  • 29. Apr. 2020  29. Apr. 2020

  • 0

Predsednik Jair Bolsonairo, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je: "Pa šta ? Žao mi je, ali šta biste vi htjeli da učinim?", prenosi CNN.

Bolsonairo je uzvratio da, iako je njegovo srednje ime Mesjias, što na engleskom znači čudotvorac, on nije u stanju da stvara čuda.

Nešto kasnije je korigovao svoj ironičan odgovor rekavši: "Žao mi je zbog situacije u kojoj smo se našli. Izražavam svoju solidarnost sa onima koji su izgubili svoje voljene. Ali to je život, sutra bih mogao i sam da budem žrtva".

Bolsonairo je izgubio podršku tokom epidemije koronavirusa i prema rezultatima nedavne ankete, sada samo 33 posto Brazilaca smatra da on dobro obavlja svoj posao, 38 posto ih misli da veoma loše obavlja predsjednički posao, a 26 posto da je njegov učinak osrednji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...