NEVJEROVATNO OTKRIĆE U JEDNOJ GARAŽI: Ovaj prašnjavi Ferrari košta više od milion dolara, a pripadao je zloglasnom diktatoru… (VIDEO)

Prije nekoliko dana pojavila se priča o Ferrariju F40 koji je bio u vlasništvu bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina

  • Auto

  • 04. Maj 2020  

  • 0

 Rijetkom sportskom bolidu izgubio se svaki trag. Pokrenuta je velika potraga, a automobil je brzo lociran.

Legendarni Ferrarijev bolid je brzo pronađen, a trenutno se nalazi u Erbilu, iračkom dijelu Kurdistana. Prve fotografije otkrivaju Ferrari F40 prekriven prašinom. No, situacija je trenutno ipak nešto bolja. Automobil koji je nekoć vozio Uday Hussein (ubijen je 2003. godine tokom američke intervencije) sad ima novog vlasnika, koji koliko-toliko brine o njemu.

Jedan obožavatelj i serviser Ferrarija iz Velike Britanije pronašao je to vozilo prije četiri godine i tad se uvjerio da mu nedostaju dva intercoolera te mnogi drugi dijelovi. Zbog svega troškovi prebacivanja modela F40 u Evropu i restauracije bili su previsoki.

Trenutni vlasnik sad minimalno održava automobil s pređenih 3.700 kilometara.

Uglavnom, automobil je u garaži, zaštićen je i zahtijeva brojne popravke. No, vlasnik ne odustaje od visoke cijene koju je postavio: ovaj F40 s bogatom poviješću i danas košta više od milion dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...